Prisen for å sparke Benitez: 190 mill. kroner

Men i går fikk fansen i hvert fall én ting å glede seg over.

SITTER TRYGT: Rafael Benitez skulle ta Liverpool det siste lille steget mot ligagull denne sesongen, men så langt ser det dårlig ut. I mars underskrev han like fullt en ny avtale med klubben som gjør at han sitter trygt i managerstolen. Foto: REUTERS/Phil Noble
SITTER TRYGT: Rafael Benitez skulle ta Liverpool det siste lille steget mot ligagull denne sesongen, men så langt ser det dårlig ut. I mars underskrev han like fullt en ny avtale med klubben som gjør at han sitter trygt i managerstolen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Liverpool-manager Rafael Benitez er hardt presset etter fire tap på rad og Liverpools verste tapsrekke på 22 år.

Men spanjolen trenger neppe å frykte for jobben sin med det første.

Vel så viktig som Liverpool-eier George Gillett forsikringer om at Benitez er blant de beste i bransjen, er den fornyede avtalen manageren skrev under på i mars. Den strekker seg til 2014 og har ifølge The Guardian og Daily Mail en verdi på over 20 milllioner pund - ca. 190 millioner kroner.

Stort bedre jobbsikkerhet får du ikke i en klubb som sliter med milliardgjeld og begrensede midler til spillerkjøp.

- Eksepsjonelt fornøyde

I 2007 ønsket Gillett og medeier Tom Hicks å erstatte Benitez med Jürgen Klinsmann. De planene gikk i vasken, og nå er Gillett klar på at Liverpool har den rette manageren.

På spørsmål om Benitez har støtte fra eierne svarer han:

SIER HAN TROR PÅ RAFA: - Familien vår eksepsjonelt fornøyde med ham, vi synes han er fullt på høyde med noen andre i bransjen, sier Liverpool-eier George Gillett. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SIER HAN TROR PÅ RAFA: - Familien vår eksepsjonelt fornøyde med ham, vi synes han er fullt på høyde med noen andre i bransjen, sier Liverpool-eier George Gillett. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Absolutt. Vi har nettopp inngått en langtidsavtale med Rafa. Familien vår eksepsjonelt fornøyde med ham, vi synes han er fullt på høyde med noen andre i bransjen, og jeg er sikker på at Hicks-familien føler det på samme måte. Vi forlenget akkurat avtalen hans, bedyrer Gillett ifølge The Guardian.

Moralsk støtte er én ting, finansiell støtte noe annet. Og det siste vil ikke Gillett love når overgangsvinduet åpner igjen i januar - selv om mangelen på bredde i Liverpool-stallen er blitt avdekket den siste tida.

- Jeg tror ikke jeg er klar for å gi noen kommentarer om det for øyeblikket, sier Gillett.

- Men jeg tror resultatene i det siste skuffer alle, det skuffer fansen og det skuffer Rafa. Men vi står sammen om dette. Jeg tror alle så det samme (at Benitez så nedbrutt ut etter 1-2-tapet mot Lyon), men det er ikke noe jeg vil uttale meg om utad.

Aquilani i gang

Mens Fernando Torres og Steven Gerrard kjemper for å bli klare til søndagens stormøte med Manchester United, kunne Liverpool-fansen i hvert fall glede seg over at 200-millionersmannen og Alonso-erstatteren Alberto Aquilani endelig er i gang.

I går spilte italieneren det siste kvarteret da reservelaget slo Sunderland-reservene 2-0 - og ifølge klubbens hjemmeside viste han prov på kvalitetene som bor i ham.

«Den første touchen ble møtt med jubel fra fansen, og 25-åringen sendte nesten umiddelbart innbytter Jordy Brouwer alene mot mål, men Fulop (keeperen) var kjapt ute og avverget. I en rolle like bak de to framme så Aquilana trygg ut i pasningsspillet, og ga fansen en smakebit på sine udiskutable kvaliteter», heter det i kampreferatet.

ENDELIG I GANG: Alberto Aquilani fikk de siste 15 minuttene på banen da Liverpool-reservene i går slo Sunderland 2-0. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
ENDELIG I GANG: Alberto Aquilani fikk de siste 15 minuttene på banen da Liverpool-reservene i går slo Sunderland 2-0. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer