Prisen for Årets Feilvurdering

I Sverige mener Zlatan han både er nummer 1, 2, 3, 4 og 5. Hjemme i Norge er Kristoff i det minste god nok.

KLASSESEIER: : Alexander Kristoff spurter inn til en historisk triumf i sykkelklassikeren Milan - San Remo. Det burde holdt til plass blant Norges fem beste mannlige utøvere i 2014. FOTO: AFP/ Jean Christophe Magnenet.
KLASSESEIER: : Alexander Kristoff spurter inn til en historisk triumf i sykkelklassikeren Milan - San Remo. Det burde holdt til plass blant Norges fem beste mannlige utøvere i 2014. FOTO: AFP/ Jean Christophe Magnenet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SELVFORSTÅELSE kan være så mangt. Som Zlatan Ibrahimovic som mener at han er både nummer 1,2,3, 4 og 5 i rangeringen av den største svenske idrettsutøveren gjennom tidene, eller som Alexander Kristoff som antyder at han i det minste hører hjemme blant de fem beste i Norge i fjor.

Der Zlatan er morsom, er Alexander korrekt. En av sykkelsportens absolutt beste ryttere sist sesong tilhører nesten pr. definisjon den  eksklusive gruppen av Norges fem beste mannlige idrettsutøvere. Så tung er denne sporten i seg selv; ikke minst når inntrykket av stor internasjonal idrett forsterkes i møtet med en helt ung sykkelnasjon som Norge.

Det siste tillegget er viktig. Den manglende nominasjonen av Norges nye topprytter til "Årets beste mannlige utøver" er ingen skandale slik det nå hevdes blant sykkelfolket. Til det er rekken av andre flotte norske utøvere for lang, og begrunnelsen litt for kronglete for at denne ene kandidaten er så opplagt.

På lørdagens TV-sendte Idrettsgalla  vinner nok vrakingen av Alexander Kristoff prisen for Årets Feilvurdering, men stort verre er denne jurybeslutningen heller ikke. Subjektive vurderinger av idrettsprestasjoner er sjelden det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.