Premier League på Viaplay:

Prisen settes opp: - Bekymret

Viaplay øker prisen på sitt eneste Premier League-abonnement. - Lite tillitvekkende, sier styreleder i Liverpools supporterklubb til Dagbladet.

NY VIAPLAY-PRIS: Skal du fortsette å se den norske Manchester City-stjerna Erling Braut Haaland i Premier League, må du betale mer. Foto: Ian Stephen/ProSports/Shutterstock/NTB
NY VIAPLAY-PRIS: Skal du fortsette å se den norske Manchester City-stjerna Erling Braut Haaland i Premier League, må du betale mer. Foto: Ian Stephen/ProSports/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viaplay har tidligere tatt 649 kroner måneden for abonnementet Total - det eneste som inkluderer Premier League-rettighetene.

Men nå øker prisen med hundre kroner, altså til 749 kroner.

Endringen skjer midt i sesongen, bare måneder etter at Viaplay overtok rettighetene til engelsk toppfotball fra TV 2.

Det reagerer Pål Christian Møller sterkt på. Han er styreleder i Liverpools supporterklubb i Norge.

- Jeg føler at supporterne blir utnyttet, som stadig må betale mer. Interessen er så stor her, så vi i Norge betaler vel mer enn Sverige og Danmark til sammen. Jeg føler at vi på mange måter blir straffet for at vi har bygget opp en stor supporterkultur her i landet. Det begynner å bli urimelig høye priser, sier Møller til Dagbladet.

For nye kunder gjelder prisen fra 10. januar, mens eksisterende kunder må betale den nye prisen fra og med 27. februar i år.

PÅ SIDELINJEN: Jürgen Klopp og Erik ten Hag under Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester United. Foto: NTB
PÅ SIDELINJEN: Jürgen Klopp og Erik ten Hag under Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester United. Foto: NTB Vis mer

- Lite tillitvekkende

- Jeg stiller også store spørsmålstegn til hvorfor de setter opp prisen midt i sesongen. Det har jo betalt rettighetene for flere år, så det vet hva det koster. Jeg vet ikke hva de forklarer det med, men det virker ikke rimelig å sette opp prisen midt i sesongen, som ikke halvspilt engang, fortsetter Møller.

Han fortsetter:

- Vi har veldig lite sans for dette. Det virker lite tillitvekkende overfor kundene sine. Nå frykter jeg at økningene bare fortsetter i tida som kommer.

Til Liverpool.no forklarer Fredrik Olimb, Head of PR and Communications i Viaplay Group, prisendringen på denne måten:

- For å sikre at vi kan fortsette å tilby best mulig innhold til alle Viaplays kunder, justerer vi prisene, sier han.

KOSTBART: Det blir dyrere å se Erling Braut Haaland og Manchester City denne sesongen. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
KOSTBART: Det blir dyrere å se Erling Braut Haaland og Manchester City denne sesongen. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Varsler grep

Møller liker ikke det han hører.

- Jeg blir bekymret for framtida til interessen for engelsk fotball, når det stadig blir dyrere. Barn som vil se kamper er helt avhengig av at foreldrene har god råd, ellers får man ikke sett noe. De som har rettighetene må ta ansvar, sånn at det ikke blir for dyrt og utilgjengelig for folk flest.

Liverpool.no har tidligere hatt en underskriftskampanje sammen med Supporterunionen for Britisk Fotball - den gangen da daværende rettighetshaver TV 2 økte månedsprisen.

Nå varsler han et likt grep mot Viaplay.

- Jeg har vært i dialog med leder i supporterunionen i dag, og vi har blitt enige om at vi skal komme med en uttalelse til Viaplay, der vi protesterer på den prisøkningen, avslutter Møller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer