Prislapp: 10 mill.

Petter Vaagan Moen skjøt Ham-Kam ut av bunnstriden og seg selv oppover på ønskelista til Vålerenga og Brann. Kanskje skjøt han penger inn i Ham-Kam kassa også.

For gårsdagens avgjørende 2- 1-mål skjøt opp prisen på unggutten ytterligere. Men ifølge Ståle Solbakken er han ikke til salgs.

-  Det er helt uaktuelt å miste ham nå, sier han først.

-  Men alt har jo en pris?

-  Ja, alt har en pris, men da er den prisen så god at vi får inn tre andre gode spillere.

Han mener det hadde blitt feil for alle om Vaagan Moen forlot Hamar nå.

-  Petter hadde hatt veldig godt av å spille på Ham-Kam minst et halvt år til, sier treneren til Dagbladet.

Sager av beina

Stjerneskuddet har igjen et og et halvt år av kontrakten med Ham-Kam. Og klubben ser for seg nye penger i kassa. Solbakken ønsker seg minst 10 mill. kroner etter sesongen og enda mer om han skulle gå nå.

 AVGJØR:  Petter Vaagan Moen kliner inn det avgjørende 2- 1-målet. Trener Ståle Solbakken mener han burde scoret enda oftere. Juvelen har et og et halvt år igjen av kontrakten med Ham-Kam. Foto: Torbjørn Grønning
AVGJØR: Petter Vaagan Moen kliner inn det avgjørende 2- 1-målet. Trener Ståle Solbakken mener han burde scoret enda oftere. Juvelen har et og et halvt år igjen av kontrakten med Ham-Kam. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

-  Skriver han ikke ny kontrakt med oss etter denne sesongen, spiller han på Ilseng neste år. Jeg har ikke snakket med ham om dette, for han skal bruke tida si på andre ting. Begynner dette å gå til hodet på ham, sager jeg av beina hans, sier treneren.

Klubbdirektør Truls Haakonsen bekrefter at andre klubber har følere ute.

-  Vi trenger ikke selge noen nå, men ingenting kan utelukkes, sier Haakonsen.

Voksen

Hadde denne interessen truffet Vaagan Moen for et år siden, hadde Solbakken blitt bekymret. Men gutten har vokst mye på et år, spesielt utenfor banen.

-  Han har gått fra å være en liten gutt til å bli en voksen mann. For et år siden gjorde han ingen feil på trening og ville ikke ta til seg lærdom. Det gikk noen kuler varmt før det ordnet seg.

Han mener det bare går framover nå, og vil bli overrasket om han ikke har spilt en A-landslagskamp i løpet av året.

-  Jeg føler at jeg alltid har vært ydmyk, men kanskje jeg har blitt flinkere til å høre på andre hvis Ståle sier det, sier Vaagan Moen.

Smigrende

Han synes selvsagt det er smigrende med alle overgangsspekulasjonene, men insisterer på at han bare fokuserer på å gjøre en best mulig jobb for Ham-Kam.

-  Mister jeg fokus, går det ut over prestasjonene med en gang. Det kan jeg ikke tillate meg, sier Vaagan Moen.

Han innrømmer lett at den store drømmen er å spille i England eller Spania.