Erling Braut Haaland

Prislapp: 100 000 kroner

Erling Braut Haaland tjener fire millioner kroner i uka. I helga ble han sett med en reiseveske til 100 000 kroner. Veska er svært spesiell, sier moteredaktør.

LONDON STADIUM: Erling Braut Haaland ankom West Hams hjemmebane med en spesiell reiseveske. Foto: Getty Images
LONDON STADIUM: Erling Braut Haaland ankom West Hams hjemmebane med en spesiell reiseveske. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert

Det er ikke bare på banen Erling Braut Haaland herjer.

Han herjer også i spaltene og sidene til britiske tabloidmedier. Nå også for sin siste, dyre veske.

Saken er denne: Erling Braut Haaland ble avfotografert med en luksuriøs reiseveske da han ankom West Hams London Stadium til sin Premier League-debut i helga.

I britisk presse og på sosiale medier sirkulerer bildet og historien rundt den svært eksklusive veska.

Louis Vuitton-veska, av merket Keepall Bandouliere 50, er utilgjengelig på Louis Vuittons britiske nettsider til den opprinnelige utsalgsprisen på £3,850 - 44 790 norske kroner.

Men på Sotheby's, et luksuriøst, velkjent auksjonsnettsted, er den til salgs. Til den nette sum av 10 700 dollar. Tilsvarende 101 942 norske kroner.

The Sun spekulerer i at prisen kan stige ytterligere hvis Haaland fortsetter å levere varene på banen.

VESKA: Foto: Louis Vuitton / Sotheby's.
VESKA: Foto: Louis Vuitton / Sotheby's. Vis mer

Ekstra spesiell

Moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir i KK har flere interesante detaljer om den eksklusive vesken Haaland er sett med.

- Linken mellom fotballspillere og luksusmote er ikke ny. Det er heller ikke første gang Haaland er sett med klær og tilbehør fra noen av verdens fremste luksusmotehus, så interessen er åpenbart der. Akkurat denne vesken er faktisk litt ekstra spesiell ettersom den er fra den siste kolleksjonen Louis Vuittons tidligere kreative leder Virgil Abloh gjorde før han døde. Slik blir den også en slags homage til ham. Det gjør produktene i kolleksjonen selvsagt mer ettertraktet forklarer hun.

Abloh rakk, ifølge Eide Einarsdottir, på den korte tiden han ledet herredelen av det erkefranske luksusmotehuset å få ikonstatus. Han er også den første svarte afrikaneren til å lede Louis Vuitton.

- Designeren skal ha mye av æren for å forene gatemote med luksusmote, og med det bidratt til den pågående demokratiseringen av moten. Ikke dumt for Louis Vuitton heller som, på lik linje med de andre store luksusmotehusene, halser etter målgruppen alle ønsker å nå; Generasjon Z. Og det funker, erfarer hun.

Hun trekker også fram et annet poeng, om Haaland og prisen.

- Det er ikke uvanlig at slike objekter reselges for en langt høyere sum enn den opprinnelige ettersom de blir samlerobjekter. Jeg er dog mer usikker på om Haaland allerede vil ha en direkte påvirkning på prisen. Når det er sagt virker det som om 22-åringen har en forkjærlighet for nettopp Louis Vuitton. Kanskje henter de ham inn som ambassadør på sikt slik de allerede har gjort med skuespiller Renate Reinsve. Det vil tiden vise, sier moteredaktøren.

MOTEREDAKTØR: Ida Elise Eide Einarsdottir. Foto: Astrid Waller
MOTEREDAKTØR: Ida Elise Eide Einarsdottir. Foto: Astrid Waller Vis mer

Pangdebut

Leverer på banen gjør Haaland så definitivt. Tre timer etter at veske-bildet ble tatt ved West Ham-portene, var Haaland på alles lepper i England etter en fantom-debut og to scoringer.

Det kan være lov å anta at innkjøpet ikke har gjort mye «skade» på nordmannens lommebok. Med sin nye lønn i Manchester drar jærbuen inn svimlende 375 000 pund i uka. Det tilsvarer over 4,4 millioner kroner og en timelønn på over 25 000 kroner, før skatt.

Uten sponsorinntekter drar superspissen inn over 211 millioner kroner i løpet av ett år.

Luksusvaner

LANDSLAGSSAMLING: Her ankom Erling Haaland Ullevaal, bærende på luksusartikler. Foto: Bjørn Langsem
LANDSLAGSSAMLING: Her ankom Erling Haaland Ullevaal, bærende på luksusartikler. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det er ingen tvil om at Erling Braut Haaland har lagt seg til et par luksusvaner.

Under sist landslagssamling bar han også ei veske fra Louis Vuitton – en mindre prangende en - og klokke av det svindyre merket Vacheron Constantin.

- Klokka koster 250 000 kroner ny. Som brukt er den nok minst 50 prosent dyrere. Ikke overraskende er det en klokke som det er veldig vanskelig å få tak i, uttalte klokkeentusiast Sigmund Sagberg Andersen til Dagbladet.

Det samme gjelder tydeligvis den nye veska. Motivet på veska minner ellers om norsk natur med snødekte fjell og fossefall.

Av Sotheby’s introduksjon av veska går det fram at den ble lansert under den store Luis Vuitton-visningen for menn våren 2022. Den skal være laget av resirkulerte materialer og er en del av veskebrandets «bærekraftige linje».

FAKSIMILE: Den engelske avisa The Sun har slått saken om Haalands veske stort opp.
FAKSIMILE: Den engelske avisa The Sun har slått saken om Haalands veske stort opp. Vis mer

Hans bånd til Louis Vuitton virker sterke. I fjor ble han fotografert ferierende om bord en yacht i Mykonos, omgitt av det Daily Mail kalte «en gruppe bikinikledde kvinner», iført «et iøynefallende Louis Vuitton-antrekk til 22 500 kroner».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer