Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Billigere Premier League-avtale for britiske TV-stasjoner

Prisnedgang på Premier League-avtale i England

De britiske TV-stasjonene har landet en billigere avtale enn forrige gang for Premier League-rettighetene. Moroa koster likevel 49 milliarder kroner for tre år.

PRISNEDGANG: Premier League-avtalen har blitt billigere, etter en ellevill prislapp de siste årene. Foto: REUTERS/Andrew Yates
PRISNEDGANG: Premier League-avtalen har blitt billigere, etter en ellevill prislapp de siste årene. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sky Sports og BT har lagt 4,464 milliarder pund på bordet for rettighetene for de tre sesongene, melder BBC.

Dermed er avtalen over en halv milliard pund billigere enn den forrige avtalen, som lød på hele 5,136 milliarder pund. Den rekorddyre avtalen har bidratt sterkt til å øke lønningene og overgangssummene i ligaen.

Det er Sky Sports som står igjen som den store vinneren. Den britiske TV-giganten har sikret seg fire av sju TV-pakker og skal vise 128 kamper per sesong når avtalen trer i kraft. Konkurrenten BT må nøye seg med én av pakkene og skal vise 32 kamper. De fem pakkene som nå er solgt, blir sett på som «hovedpakkene» i auksjonen.

Nett?

- Å ha oppnådd denne investeringen med to gjenværende pakker å selge, viser hvor glimrende det leveres av klubbene, sier Premier League-sjef Richard Scudamore.

De to resterende TV-pakkende inkluderer til sammen 40 kamper, og ifølge Premier League er det interesse fra flere kjøpere. BT skal ifølge BBC være interessert i de to siste pakkene.

Tidligere har det vært spekulert i om nettgiganter som Amazon, Facebook, Netflix og Twitter kunne være interessert i rettighetene.

Den nye avtalen betyr at snittprisen for en Premier League-kamp er 9,3 millioner pund. Per nå er gjennomsnittsprisen 10,2 millioner pund.

I høst blir det budkrig om rettighetene i Norge, og prisene i England kan bety at de norske TV-selskapene ikke blir nødt til å punge ut like mye som forrige gang. Ifølge Dagens Næringsliv ga TV 2 1,8 milliarder kroner for tre sesonger med Premier League i 2015.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!