Prisvinner overrasker: - Kødder du med meg?

Sju måneder etter at de ble ilagt bot for spionasje, tildeles Marcelo Bielsa og Leeds FIFAs fairplaypris.

FAIR PLAY: Leeds-kaptein Liam Cooper (bakerst) tok imot prisen på vegne av Marcelo Bielsa. Foto: Jonathan Moscrop / Pa Photos / NTB Scanpix
FAIR PLAY: Leeds-kaptein Liam Cooper (bakerst) tok imot prisen på vegne av Marcelo Bielsa. Foto: Jonathan Moscrop / Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av priser som verdens beste mannlige og kvinnelige spiller, beste trener og keeper, ble også fairplayprisen utdelt på FIFA-gallaen i går.

Prisen skal være en anerkjennelse av eksemplarisk oppførsel som promoterer fairplay og medtanke i fotballen verden over.

I fjor gikk prisen til den daværende VVV Venlo-spilleren Lennart Thy prisen etter at droppet en kamp mot PSV for å donere blod til et offer for blodkreft som desperat trengte matchende blodceller.

Prisen i 2019 går til den eksentriske treneren Marcelo Bielsa og Leeds, som til daglig spiller i Championship.

Det skaper reaksjoner.

Lot motstanderen score

Bielsa og Leeds får prisen etter at treneren befalte spillerne til å la Aston Villa score da de møttes i april forrige sesong.

Jonathan Kodjia lå nede med skade. Bortelaget trodde at Leeds skulle spille ballen ut av banen slik spissen kunne få behandling, men i stedet fortsatte de angrepet sitt, som endte i 1-0-ledelse ved Mateusz Klich.

Aston Villa-spillerne raste mot Leeds, og i tumultene etter scoringen ble Villa-spilleren Anwar El Ghazi utvist etter en filming av Patrick Bamford.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer