FORSTYRRET:  Vidar Örn Kjartansson er Tippeligaens toppscorer med ti scoringer. Mot Lillestrøm ble det ingen for islendingen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FORSTYRRET: Vidar Örn Kjartansson er Tippeligaens toppscorer med ti scoringer. Mot Lillestrøm ble det ingen for islendingen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Privat drama for Kjartansson

Moren plages av tidligere samboer.

Vidar Örn Kjartansson opplever suksess på fotballbanen, men eliteseriens toppscorer har tankene hjemme hos moren på Island.

Islandske medier meldte nylig at moren blir plaget av en tidligere samboer.

- Det stemmer. Det er riktig. Det har vært i nyhetene hjemme, men jeg ønsker ikke å snakke så mye om det, sier Kjartansson til NTB.

På sagaøya er flere imponert over hvordan Vålerenga-spissen har taklet de personlige utfordringene. Ti mål på ti kamper er det blitt i eliteseriedebuten.

- Det påvirker meg, selvsagt. Jeg ønsker å gjøre alt for at familien min skal være trygg, men det er ikke så mye jeg kan gjøre. Jeg gjør det kan for å hjelpe. Det hadde vært lettere om jeg var hjemme på Island, sier Kjartansson.

- Men jeg håper det ender godt, legger spissen til.

Snart hjem Han gleder seg til å komme hjem i VM-pausen i juni.

- Jeg prøver å snakke med henne hver dag, forteller VIF-hiten.

- Tar du det med deg ut på banen?

- Jeg har spilt bra den siste tiden og tar det ikke med meg ut på banen i den forstand, men det er klart at dette er ting du tenker på, sier Kjartansson.

Han scoret ikke da Vålerenga og Lillestrøm spilte 2-2 i eliteserien mandag.

Den beste sjansen fikk islendingen allerede etter sju minutter, men avslutningen gikk over.

- Jeg er litt sliten etter mange kamper den siste tiden. Jeg kan ikke score hver gang, men står fortsatt med ett mål per kamp.

En liten opptur fikk han også lørdag da favorittlaget i England, Arsenal, vant FA-cupen.

(NTB)