Privat lykke

Kjetil Jansrud har ingen planer om å legge opp, til tross for fallet i Beaver Creek. Tvert imot satser han for fullt både profesjonelt og privat. - Jeg tipper at jeg kommer til å elske mitt eget bryllup, sier han.

SER FRAMOVER: Kjetil Jansrud. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SER FRAMOVER: Kjetil Jansrud. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SOGNSVANN (Dagbladet): Spenningen var stor på Olympiatoppen i Oslo torsdag formiddag. Norges Skiforbund hadde kalt inn til pressekonferanse klokka 11.30.

Bare ti minutter i forkant kom Jansrud til lokalene, hinkende på en krykke. «Kommer alpinisten til å legge opp?» lurte enkelte av journalistene på.

Svaret var nei.

Denne sesongen er ødelagt. Men 36-åringen kunne opplyse at han skal gjennom en operasjon i januar. Etter dette starter opptreninga med sikte på å kjøre igjen neste sesong.

FORTSETTER: Kjetil Jansrud møtte mediene på Olympiatoppen i Oslo i går. Foto: Erik Johansen / NTB
FORTSETTER: Kjetil Jansrud møtte mediene på Olympiatoppen i Oslo i går. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer

- Den grunnleggende motivasjonen er til stede, forteller Jansrud til Dagbladet.

- Så har du usikkerheten med det som er utenfor min kontroll. Det går på operasjonen og den delen der. Men hvis jeg får gjort en opptrening som er verdensklasse verdig, er veien kortere til å prestere neste sesong. Går det bra, kan jeg stå på ski igjen på seinsommeren.

Det var i Beaver Creek, Colorado, at det gikk galt i super G fredag 3. desember.

- Han ødela innvendig sidebånd i kneet og fikk problemer med den gamle korsbåndskaden, opplyser lege Marc Strauss.

Han anslår at den kommende operasjonen vil vare i rundt 40 minutter. Opptreningsperioden vil ta fra seks til ni måneder.

I løpet av den tida kommer Jansrud til å gifte seg med forloveden Benedicte Isabel Mortensen. Sammen har de datteren Frøya.

- Det blir en stor begivenhet. Vi har vært forlovet i et år. Jeg mener vi er en offisiell familie allerede. Men nå får vi det ned på papiret også.

Paret hadde vært forlovet i et år før Jansrud la ut nyheten på sosiale medier:

- Vi forlovet oss i november i fjor. Men i disse sosiale medier-tider er det deilig å kunne ha en hemmelighet, noe som er privat. Men da det hadde gått et år, var det på tide å fortelle det.

- Når står bryllupet?

- Det blir på seinsommeren neste år. Jeg liker bryllup. Jeg har vært på en del bryllup, og tipper jeg kommer til å elske mitt eget bryllup.

- Hvor står bryllupet?

- Det er ikke helt avgjort ennå. Men det blir sannsynligvis Norge. Det blir fint. Jeg gleder meg.

Alpinisten har OL-gull i super G og VM-gull i utfor. I tillegg har han stått øverst på pallen 23 ganger i verdenscupen.

Likevel føler han seg ikke ferdig. Dels handler det om at alternativene ikke er på plass ennå. Men først og fremst handler det om at han er motivert.

Og:

For en vinnerskalle som Jansrud er det lettere å ta farvel fra toppen av pallen enn som «krykkemann» i et surt Oslo i desember.

FOR MANGE: Kjetil Jansrud sier det er for mange mannlige trenere i idretten. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Didrik Kjær. Vis mer

Han ser annerledes på det å være alpinist som pappa.

- Når du er singel, er det vanskelig å ha den helt store risikoforståelsen. Med en gang du får barn og familie, blir konsekvensene annerledes. Tryner du går det utover hele familien.

Han er ikke et sekund i tvil om hva som er best:

- Når du har noen hjemme, så gir det deg trygghet når du utøver idretten din.

Tidligere i år kjøpte familien en Frogner-leilighet til 21,7 millioner kroner. Sånn sett er mye på stell for den skadde alpinisten.

- Det er en investering for familien å flytte til en større plass. Vi trives veldig godt, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer