Privatfly-trøbbel

Pep Guardiola er misfornøyd med hjemreisen fra Newcastle i kveld. Manchester City klarer ikke å oppdrive privatfly - og må ta buss.

MØTER NEWCASTLE: Erling Braut Haaland og Manchester City. Foto: NTB
MØTER NEWCASTLE: Erling Braut Haaland og Manchester City. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Newcastle - Manchester City, klokka 21.00

Newcastle tar imot Erling Braut Haaland (23) og Manchester City i kveld. Det handler om tredje runde i ligacupen, og allerede før kampen ser trener Pep Guardiola trøbbel.

Kampen på St. James' Park starter klokka 21.00. Etterpå skal laget rett hjem til Manchester, men det går verken tog eller fly.

- Vi må ta buss. Det betyr at vi kommer tilbake (til Manchester) to-tre timer seinere enn normalt, forteller Guardiola på en pressekonferanse før kampen.

MÅ TA BUSS: Pep Guardiola og Manchester City. Foto: NTB
MÅ TA BUSS: Pep Guardiola og Manchester City. Foto: NTB Vis mer

Turen mellom Manchester og Newcastle tar rundt tre timer. Det innebærer at laget ikke vil være tilbake i Manchester før klokka 03-04 i morgen tidlig.

For ordens skyld: England ligger én time bak Norge.

Isolert sett er buss ikke et problem. Men i en periode med et knallhardt kampprogram er ikke Guardiola fornøyd med situasjonen. Spillerne får mindre tid til restitusjon. Hver time er viktig.

SKREKKFILM: Mange sperret opp øynene da de så Joao Cancelo i intervju etter kamp. Video: @bernataf, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Allerede neste dag - fredag - setter laget seg på bussen til Wolverhampton. Der er det avspark på Molineux Stadium klokka 16.00 lørdag.

- Jeg vet ikke hva som skjedde med flyet, sier Guardiola om de opprinnelige planene for reiseopplegget til og fra Newcastle.

- Lagsjefen forteller at noe skjedde i leddet før - i London. Det er ikke problemer med bussen. Men vi vil ikke være hjemme før torsdag morgen. Det er som det er.

SPENST: Erling Braut Haaland scoret et nydelig mål mot Nottingham Forest lørdag. Foto: NTB
SPENST: Erling Braut Haaland scoret et nydelig mål mot Nottingham Forest lørdag. Foto: NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Neste dag, fredag, reiser vi til Wolverhampton. Så det er det vi må tenke på. Deretter drar vi til Tyskland i Champions League (RB Leipzig onsdag), og det er en viktig kamp for oss. Vi vet hva det betyr å kvalifisere seg til neste runde.

Seks av Citys sju neste kamper spilles borte. Det involverer også storkampen mot Arsenal i London 8. oktober.

EN HARD NØTT: Eddie Howe og Newcastle forbereder møtet med Manchester City. Foto: NTB
EN HARD NØTT: Eddie Howe og Newcastle forbereder møtet med Manchester City. Foto: NTB Vis mer

Et tøffere reiseopplegg enn vanlig kommer på toppen av skadetrøbbel. Verken Kevin De Bruyne, Bernardo Silva eller John Stones er klare for kveldens kamp.

Også Kyle Walker og Ruben Dias er lovet hvile mot Newcastle.

- Det blir bra for spillerne som vanligvis ikke spiller så mye, sier Guardiola.

Dette er positive nyheter for det norske stortalentet Oscar Bobb.

- Ja, han har en sjanse til å starte. Han må bare være seg selv, sier Guardiola om 20-åringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer