Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Privatlag lokker Northug med millionlønn

Sammen med Gjerdalen og Johnsrud Sundby.

MILLIONTILBUD: Et nytt privatlag vil betale Petter Northug mellom 3 og 6 millioner kroner i årslønn. Foto: Heiko Junge, Scanpix
MILLIONTILBUD: Et nytt privatlag vil betale Petter Northug mellom 3 og 6 millioner kroner i årslønn. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

Petter Northug Jr. er ifølge Dagens Næringsliv tilbudt mellom tre og seks millioner kroner for å bli med i et nytt privatlag.

Skiesset skal ennå ikke ha bestemt seg for hva han vil gjøre med tilbudet.

Avisen hevder Arena Group ASA har vært ledende i arbeidet med å lage et opplegg rundt Northug.

Arbeidet skal ha startet for rundt et år siden og forventes å være ferdig om noen måneder. Petter Northug skal angivelig få en årslønn på 3-6 millioner kroner. I tillegg vil faren, John Northug, og broren Tomas også få betydelige summer.

Ifølge Dagens Næringsliv vil ikke dette opplegget få konsekvenser for de personlige avtalene som utøverne allerede har inngått med andre. I verdenscupsammenheng skal skiforbundets sponsorer fortsatt frontes.

Tidligere landslagssjef Inge Bråthen og kjendisspeaker Kjell Erik Kristiansen skal være arkitektene bak satsingen. Også Tord Asle Gjerdalen og Martin Johnsrud Sundby skal være tilbudt millionlønn for å være med på laget.

- Dette har det vært snakk om, og jeg er blitt forespurt, men jeg kjenner ikke detaljene i opplegget sier Gjerdalen til Dagens Næringsliv.

(NTB)