Privatmannen Røkke vil fortsatt støtte MFK med millionbeløp

Selv om Aker skrur igjen pengekrana.

BLE PROVOSERT AV SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke og Aker fikk ikke svar på spørsmålene de stilte Ole Gunnar Solskjær, og svarte med å trekke seg som sponsor fra og med neste år.Det innebærer at flere titalls millioner i støtte opphører for Molde - men Røkke kommer fortsatt til å holde sin private pengekanal åpen.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLE PROVOSERT AV SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke og Aker fikk ikke svar på spørsmålene de stilte Ole Gunnar Solskjær, og svarte med å trekke seg som sponsor fra og med neste år.Det innebærer at flere titalls millioner i støtte opphører for Molde - men Røkke kommer fortsatt til å holde sin private pengekanal åpen. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Mens Aker stopper pengestøtten til Molde, kommer Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete til å opprettholde - eller øke - sine private bidrag.

I går gikk Aker ut med en krass pressemelding der det ble gjort klinkende klart at eierskapet og støtten til driften av fotballklubben ville avsluttes etter sesongslutt. Årsaken var manager Ole Gunnar Solskjærs offentlige flørt med Aston Villa og manglende respons på spørsmål i denne forbindelse fra Aker-konsernet.

Det er Aker som betaler Solskjærs lønn i Molde, og selskapet skriver i pressemeldingen at Solskjærs handlemåte ikke er forenlig med det MFK-fellesskapet engasjement i klubben bygger på.

Privat-Røkke øker
Kjell Inge Røkke eier gjennom sitt holdingselskap TRG Holding 66.6 prosent av aksjene i Aker Solutions, og må nødvendigvis ha hatt et avgjørende ord med i laget i forbindelse med Akers beslutning.

Men - Røkke har også et privat engasjement overfor klubben i sitt hjerte. På privat basis, og sammen med kona Anne Grete, støtter han allerede lokalmiljøet gjennom prosjektet "Tilhørighet" som tilfører klubber og foreninger i fylket nærmere ti millioner kroner årlig. Lagene selger sesongkort til Moldes kamper, og får samme sum fra Røkke-familien som de selger billetter for.

Kilder Dagbladet har snakket med - og som står Røkke-familien nær - sier at Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete er innstilt på å fortsette dette engasjementet også etter sesongslutt.

Gratis stadion
I tillegg har MFK hittil betalt seks millioner kroner i leie for Aker Stadion til Røkke-selskapet TRG. I går ble Molde tilbudt å overta eierskapet til det gjeldfrie anlegget for en kroner etter sesongen, og sparer dermed seks millioner i husleie på neste års budsjett.
Dette ses også på som et økonomisk bidrag fra den rike onkel Røkke.

For ordens skyld kostet stadionalegget nær 230 millioner da det sto ferdig i 1998. Nå får altså Molde kjøpt det for et kronestykke.

Så, om Aker-eier Kjell Inge Røkke ble mektig provosert over Ole Gunnar Solskjærs påståtte illojalitet i sin iver etter å besøke Aston Villa, er privatpersonen Kjell Inge Røkke fortsatt så glad i lokalmiljøet at han velger å holde den private pengekanalen åpen.