Privatmannen Røkke vil fortsatt støtte MFK med millionbeløp

Selv om Aker skrur igjen pengekrana.

BLE PROVOSERT AV SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke og Aker fikk ikke svar på spørsmålene de stilte Ole Gunnar Solskjær, og svarte med å trekke seg som sponsor fra og med neste år.Det innebærer at flere titalls millioner i støtte opphører for Molde - men Røkke kommer fortsatt til å holde sin private pengekanal åpen.  Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
BLE PROVOSERT AV SOLSKJÆR: Kjell Inge Røkke og Aker fikk ikke svar på spørsmålene de stilte Ole Gunnar Solskjær, og svarte med å trekke seg som sponsor fra og med neste år.Det innebærer at flere titalls millioner i støtte opphører for Molde - men Røkke kommer fortsatt til å holde sin private pengekanal åpen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Aker stopper pengestøtten til Molde, kommer Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete til å opprettholde - eller øke - sine private bidrag.

I går gikk Aker ut med en krass pressemelding der det ble gjort klinkende klart at eierskapet og støtten til driften av fotballklubben ville avsluttes etter sesongslutt. Årsaken var manager Ole Gunnar Solskjærs offentlige flørt med Aston Villa og manglende respons på spørsmål i denne forbindelse fra Aker-konsernet.

Det er Aker som betaler Solskjærs lønn i Molde, og selskapet skriver i pressemeldingen at Solskjærs handlemåte ikke er forenlig med det MFK-fellesskapet engasjement i klubben bygger på.

Privat-Røkke øker Kjell Inge Røkke eier gjennom sitt holdingselskap TRG Holding 66.6 prosent av aksjene i Aker Solutions, og må nødvendigvis ha hatt et avgjørende ord med i laget i forbindelse med Akers beslutning.

Men - Røkke har også et privat engasjement overfor klubben i sitt hjerte. På privat basis, og sammen med kona Anne Grete, støtter han allerede lokalmiljøet gjennom prosjektet "Tilhørighet" som tilfører klubber og foreninger i fylket nærmere ti millioner kroner årlig. Lagene selger sesongkort til Moldes kamper, og får samme sum fra Røkke-familien som de selger billetter for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer