Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France, 2018:

Priveligerte Sagan takket pent nei til grønn trøye

Bæres i stedet av Marcel Kittel.

KLARTE IKKE Å STANSE GAVIRIA: Og deretter takket Peter Sagan nei til å bære grønn trøye på søndagens etappe. FOTO: Heiko Junge/Scanpix
KLARTE IKKE Å STANSE GAVIRIA: Og deretter takket Peter Sagan nei til å bære grønn trøye på søndagens etappe. FOTO: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

(procycling.no): Det viser seg at Alexander Kristoff kun var én plassering unna å bære grønn trøye på dag to av Tour de France.

Men etter tredjeplass under lørdagens dramatiske avslutning i Fontenay Le Comte, står Marcel Kittel oppført som bærer av trøya på tourens offisielle hjemmeside.

Bakgrunnen er at Peter Sagan, som var tettest på å slå Fernando Gaviria i massespurten, er regjerende verdensmester.

Ifølge L’Équipe er det vanlig kotyme å spørre verdensmesteren om han vil kjøre iført regnbuetrøya eller den grønne trøya, dersom han ikke leder konkurransen.

På lik poengsum som Kittel

Etter at Kristoff ble nummer ti på den innlagte spurten i La Tranche Sur-Mer, samlet han samtidig seks poeng i kampen om den grønne trøya. Her tok Kittel kun fire poeng, og etter målpassering i Fontenay Le Comte, står de to på lik poengsum.

DEN RETTMESSIGE EIEREN: Fernando Gaviria har gul, grønn og hvit trøye etter Tour de France-åpningen, men han kan ikke bære mer enn én av dem. Derfor blir det gult på kolombianeren på vei mot La Roche-sur-Yon. FOTO: Sebastien Nogier, EPA
DEN RETTMESSIGE EIEREN: Fernando Gaviria har gul, grønn og hvit trøye etter Tour de France-åpningen, men han kan ikke bære mer enn én av dem. Derfor blir det gult på kolombianeren på vei mot La Roche-sur-Yon. FOTO: Sebastien Nogier, EPA Vis mer

Kittel får likevel bære den grønne trøya ettersom tredjeplassen hans ved målgang veier tyngst.

Les også: Kristoff: - Slår mange gode navn i dag

Den hvite ungdomstrøya blir båret av Dylan Gronenewegen (25) under søndagens etappe. Også denne trøya er Gaviria den rettmessige eieren av, men kolombianeren blir selvsagt å se i den gule ledertrøya under den 182,5 kilometer lange etappen mot La Roche-sur-Yon.

Ledanois i polkadott

Klatretrøya er det 25 år gamle Kevin Ledanois (Fortuneo-Samisic) som holder i etter at han vant spurten opp mot klatrepunktet på Côte de Vix etter 173 kilometers sykling.

Yoann Offredo ble kåret til etappens mest offensive rytter, mens Quick Step-Floors leder lagkonkurransen foran Astana Pro Team og Bora-Hansgrohe.

Oliver Naesen valgte for øvrig å angripe fra feltet på i forkant av nyvinningen «Bonus Point» mot slutten av etappen. Etter at Offredo og Jéremy Cousin alt hadde passert, lå det ett bonussekund igjen og ventet på belgieren.

I mål fikk Gaviria 10 bonussekunder, Sagan 6 og Kittel 2. Med sitt ene plasserte Naesen seg mellom Kittel og Kristoff i sammendraget, og innehar fjerdeplassen ut på søndagens etappe. I TV 2-studio spekulerte Thor Hushovd i at stuntet var motivert av plassering i bilkortesjen den påfølgende dagen, og kanskje også med tanke på startrekkefølgen under mandagens lagtempo.

Fullt så lystig lesning er ikke resultatlistene for Chris Froome, Richie Porte og Nairo Quintana. Les mer om hva som skjedde med sammenlagttrioen her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!