Pärmäkoski mener Johaug og Østberg ikke sier hele sannheten

Pärmäkoski vil ha Johaug-hevn

Overfor Dagbladet snakker Krista Pärmäkoski ut om situasjonen hvor hun i Finland blir omtalt som offer i det påståtte avtalte spillet til Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, som den norske duoen benekter.

SLÅR TILBAKE: Krista Pärmäkoski tror ikke Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg sier hele sannheten om det som skjedde i verdenscupavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Krista Pärmäkoski tror ikke Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg sier hele sannheten om det som skjedde i verdenscupavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter verdenscupavslutningen i Canada i mars, ble Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg anklaget for «avtalt spill» og «kampfiksing» fra finsk hold, da Johaug slo Østberg i spurten og fratok Krista Pärmäkoski tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

For Pärmäkoski var en plass på podiet i totalverdenscupen et stort mål og en drøm som røk på målstreken da Johaug - som nedprioriterte verdenscupen og sto over Tour de Ski - likevel passerte den finske eneren ved å slå sin gode venninne Flugstad Østberg på oppløpet, med et kroppsspråk som fikk spekulasjonene til å starte.

Flere reagerte sterkt, blant annet YLE-ekspert Kalle Lassila.

- Det så ut som at Østberg ikke prøvde å slå Johaug. Det så ut som at Østberg lot Johaug slå henne i spurten uten å ta i, sa Lassila og fikk støtte av tidligere landslagsløper Anssi Pentsinen.

Johaug og Østberg benektet på sin side at det var avtalt spill. Pärmäkoski uttalte seg ikke om hendelsen den gang.

Slår tilbake mot Johaug og Østberg

Men overfor Dagbladet snakker nå Pärmäkoski, som gikk glipp av rundt 30 000 i premiepenger og en plass på pallen, ut om hendelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer