Pärmäkoski mener Johaug og Østberg ikke sier hele sannheten

Pärmäkoski vil ha Johaug-hevn

Overfor Dagbladet snakker Krista Pärmäkoski ut om situasjonen hvor hun i Finland blir omtalt som offer i det påståtte avtalte spillet til Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg, som den norske duoen benekter.

SLÅR TILBAKE: Krista Pärmäkoski tror ikke Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg sier hele sannheten om det som skjedde i verdenscupavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Krista Pärmäkoski tror ikke Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg sier hele sannheten om det som skjedde i verdenscupavslutningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter verdenscupavslutningen i Canada i mars, ble Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg anklaget for «avtalt spill» og «kampfiksing» fra finsk hold, da Johaug slo Østberg i spurten og fratok Krista Pärmäkoski tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt.

For Pärmäkoski var en plass på podiet i totalverdenscupen et stort mål og en drøm som røk på målstreken da Johaug - som nedprioriterte verdenscupen og sto over Tour de Ski - likevel passerte den finske eneren ved å slå sin gode venninne Flugstad Østberg på oppløpet, med et kroppsspråk som fikk spekulasjonene til å starte.

Flere reagerte sterkt, blant annet YLE-ekspert Kalle Lassila.

- Det så ut som at Østberg ikke prøvde å slå Johaug. Det så ut som at Østberg lot Johaug slå henne i spurten uten å ta i, sa Lassila og fikk støtte av tidligere landslagsløper Anssi Pentsinen.

Johaug og Østberg benektet på sin side at det var avtalt spill. Pärmäkoski uttalte seg ikke om hendelsen den gang.

Slår tilbake mot Johaug og Østberg

Men overfor Dagbladet snakker nå Pärmäkoski, som gikk glipp av rundt 30 000 i premiepenger og en plass på pallen, ut om hendelsen.

- Jeg hadde et stort mål om å bli topp tre i verdenscupen sammenlagt. Jeg er bitter for at det glapp på målstreken forrige vinter. Det er ekstra kjipt måten det skjedde på, sier Krista Pärmäkoski til Dagbladet.

UENIGE: Krista Pärmäkoski, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg er uenige i hva som egentlig skjedde i verdenscupsavslutningen. Foto: NTB Scanpix
UENIGE: Krista Pärmäkoski, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg er uenige i hva som egentlig skjedde i verdenscupsavslutningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva mener du med det?

- Johaug og Østberg hjalp hverandre. De er gode venninner.

- De hevder at de ikke hjalp hverandre og at det var en «fair» spurt mellom dem. Tror du ikke på dem?

- De hjalp hverandre. Det er det lite tvil om. Men jeg forstår det. Det var det siste rennet i sesongen. Det er lov å hjelpe en lagkamerat, men det må også være lov til å innrømme at de gjorde det og at det var taktisk, sier Pärmäkoski til Dagbladet.

- Det er åpenbart en fordel å være norsk i langrenn, fordi de er så mange gode løpere i toppen som kan nettopp hjelpe hverandre. Det er vanskeligere for oss som er mer alene i toppen og må klare oss mer selv.

Benekter påstandene

Pärmäkoski påpeker at hun har et godt forhold til Johaug og Østberg og at hun mener det er «fair» å hjelpe lagkamerater til å oppnå resultater. Den finske profilen ønsker bare at de skal innrømme det hun hevder er sannheten.

Men den norske stjerneduoen benekter fremdeles at det var avtalt spill som gjorde at Johaug vant spurten, slik det er bred konsensus om i Finland.

- Vi hadde regnet på ting dagen før og tenkt på scenarioer, og det er jo taktikk. Noe annet ville være dumt når jeg kjemper om den gule trøya og vi visste at Johaug hadde en mulighet på 3.-plassen sammenlagt, men jeg tapte ikke spurten med vilje, sa Flugstad Østberg til Dagbladet forrige uke.

KNEKKER SAMMEN ETTER PINLIG TABBE: Therese Johaug tar selvkritikk etter tabbe. Programleder/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- I Canada fikk vi det bare på oss på at det var taktikk og at det ikke var bra. Det er urettferdig at vi skal få det på oss. Spesielt når det er helt greit når visse gjør det, supplerte Johaug.

Vil ha hevn

Pärmäkoski, som er gift med den profilerte treneren Tommi Pärmäkoski, står likevel på sitt, men har avfunnet seg med at det er noe hun må leve med i kampen mot de norske stjernene.

REAGERER MOT JOHAUG-FOKUS: Den svenske eksperten Johanna Olaja mener det er på tide å avslutte diskusjonen rundt Therese Johaug. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Den finske langrennseneren gir imidlertid ikke opp og er topp motivert for å slå tilbake mot den norske dominansen som fratok henne pallplass og solide premiepenger.

- Neste sesong skal jeg ha hevn og slå tilbake etter det som skjedde i duellen mot de norske jentene i Canada. Da skal jeg klare å ta steget helt opp på pallen i verdenscupen sammenlagt, sier Pärmäkoski til Dagbladet.

Verdenscupsesongen starter på Pärmäkoskis hjemmebane i Ruka 29. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer