Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Problembarn og publikumsfavoritt

Da Glimt endelig lot ham få spille fra start, bidro problembarn og publikumsfavoritt Trond Olsen sterkt til Glimts første tippeliga-triumf på 252 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå åpner 21 år gamle Olsen likevel for å forlenge kontrakten med Glimt.

For få uker siden avslo hurtigtoget å signere - i protest mot manglende spilletid på venstrekanten. Etter gårsdagens sa han:

-  Kanskje jeg skriver under. Det kommer an på hvor mye spilletid jeg får framover.

De siste sesongene har det vært en avgrunn mellom folkets krav om å la Trond Olsen spille - og trenernes avgjørelser om ikke å slippe ham til. Ei linje som Ola Haldorsen har videreført:

Olsen fikk ikke engang være med til Stavanger (1- 2) i seriestarten. Mot Rosenborg (0- 1) fikk han 13 minutter. Mot Odd i Skien (1- 2) spilte han andre omgang. Og i går altså hele kampen.

Og gutten fra Lyngen i Troms bidro sterkt til at Ham-Kam ble slått 2- 0 - Glimts første seier på de 12 siste Tippeliga-kampene .

I første omgang utgjorde Olsen et angrep alene. Han tilkjempet seg også corneren som ga Glimt ledelsen. Etter hvilen ble han ikke brukt like mye, men fikk vist prov på sin hurtighet. Blant annet da han parkerte Ham-Kams Ramiro Corrales i et 50-metersløp.

Holdningsproblem

Trond Olsen er glad for støtten fra Aspmyras tribuner:

-  Jeg hører jo at de roper navnet mitt og jubler når jeg kommer innpå. Og i dag merket jeg den ekstra store applausen før kampstart. Jeg setter stor pris på dette.

Det finnes de som hevder at lynvingen til Glimt har et holdningsproblem. Hallvar Thoresen, for eksempel. Sjefen på U21-landslaget regelrett vraket Olsen.

-  Jeg dreit meg ut på U-landslaget. Kom litt seint noen ganger, og forsov meg til et spillemøte. Etter det har Thoresen vraket meg tre- fire ganger. Jeg jobber med holdningsproblemene mine, og vil tilbake - både på landslaget og i Glimt.

«Sløv», mener Kjølner

Glimt-kaptein Fredrik Kjølner legger ikke skjul på at han syns Trond Olsen har vært for sløv:

-  I en lang periode i vinter, og også en periode rett før seriestart, var han for sløv og uengasjert. Det ville vært et galt signal dersom Trond fikk spille bare fordi han er populær og publikumsvennlig. Det skal sies til Tronds ære at han har tatt opp hansken på en fin måte de siste ukene. Jeg håper han blir i klubben.

-  Blir du, Trond Olsen?

-  Ikke utenkelig.

PROBLEMBARN: Hele Bodø håper at Trond Olsen skriver under ny kontrakt med Glimt. Men 21-åringen krever spilletid for å fortsette.
Hele Norges coronakart