Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Problemene fortsetter for «Burre»

Hans Petter Buraas kom bakpå og var ute av dagens verdenscuprenn i slalåm før han kom til mellomtidspasseringen i 1. omgang. Det var fjerde gang «Burre» kjørte ut denne sesongen, så bare en uke før VM innledes sliter OL-mesteren fra Nagano tungt.

- Jeg har ikke hatt marginene på min side i år, men det er ikke stort jeg kan gjøre med det, sa Buraas etter at Kitzbühel-innsatsen var over for hans del. Han var forresten i godt selskap, for den østerrikske yndlingen Benjamin Raich led samme skjebne. Heller ikke verdenscuplederen Hermann Maier kom til mål. Han kjørte slalåm i et forsøk på å sikre seg kombinasjonspoeng, men hektet midtveis i traseen.

- Jeg kom bakpå og hadde ikke de tilstrekkelige kreftene til å trekke meg inn igjen, sa Buraas som en forklaring på hvorfor han kjørte ut.

Sliter

Det er helt klart at «Burre» har problemer bare en uke før VM starter. Han har en annenplass i slalåm i år, men det er så lenge siden som i november i fjor. I «bingo-rennet» i Park City klarte han å klatre opp på seierspallen, men etterpå har det meste gått på tverke for friskusen fra Bærum.

- Det har egentlig ingen betydning at jeg har kjørt ut fire ganger, for det funker bra på trening, og jeg vet jeg kan kjøre godt på ski, sa Hans Petter Buraas til NTB.

Han sa at han gleder seg til VM, selv om utgangspunktet hans før Vail er et helt annet enn hva som var tilfelle før OL i Nagano i fjor. Da var han på seierspallen i det siste rennet før lekene startet, noe som gjorde at han reiste til Japan med enorm selvtillit. Slik er det ikke i år.

Snufser

- Den siste uken før VM kommer jeg til å satse på å trene en del barmark. Dessuten blir det viktig at jeg klarer å holde meg frisk, for jeg må innrømme at jeg har vært litt småsnufsete i det siste, sa Hans Petter Buraas.

Selv om sesongen har vært tung for ham hittil, er målsetningen høy i VM.

- Utgangspunktet mitt i Vail er at alt er realistisk. Alle som har vært på seierspallen i verdenscupen i slalåm denne sesongen hører hjemme blant favorittene, og slik jeg ser det kan Lasse Kjus likegodt vinne som alle andre, sa «Burre», som var ubeskjeden nok til å regne både seg selv og regjerende verdensmester Tom Stiansen i fremste rekke blant favorittene.

- Den som har gjort det best den siste tiden er Benjamin Raich. Han ligger kanskje et ørlite hakk foran alle de andre favorittene, men i dag kjørte han ut han også, så nå spørs det vel om han kommer med på det østerrikske slalåmlaget i VM, fleipet Hans Petter Buraas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling