Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Problemet i Köln var at spillerne døde i huet

Men i Wolves lover alt bedre for Ståle Solbakken.

PÅ PLASS: Ståle Solbakken har begynt arbeidet med å få Wolverhampton tilbake til Premier League. Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
PÅ PLASS: Ståle Solbakken har begynt arbeidet med å få Wolverhampton tilbake til Premier League. Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken (44) har bare vært noen dager i den engelske byen Wolverhampton.

Oppgaven som står foran han er stor. Byen og fansen forventer opprykk etter at de rykket ned fra Premier League i fjor. Solbakken har forberedt seg med 40 dvd-er fra fjorårets kamper.
 
-Jeg har funnet ut at det er håp. Det har vært oppløftende og optimistisk, sier Solbakken til Dagbladet.

Men legger fort til:

- Det er også noe som må rettes på.

Wolverhampton endte på sisteplass med bare fem seirer. Laget holdt ikke nullen mer enn en håndfull ganger og slet samtidig med å score mål. På mange måter nokså likt Solbakkens tidligere tyske klubb Köln.

- Det går ikke an å sammenlikne denne klubben med Köln. Problemet i Köln var at spillerne døde i huet. Alle hadde mistet tilliten til klubben, fastslår Solbakken.

Mye flytting 44-åringen har lagt seg inn på hotell før familien etter planen skal komme etter. Kona Anniken og de tre barna har vært med hele veien. Først København, deretter Köln og nå altså byen med drøye tohundretusen innbyggere midt i England. Før de finnet seg et nytt hjem må de først få orden på skolene til barna. Den nye Wolves-sjefen vil ikke bruke tid på pendling.

- Jeg orker ikke lang bilkjøring. Vi skal finne et sted hvor det er grønt og hvor vi er i nærheten av min jobb og skoler til barna.

- Det er ikke slitsomt for familien med så mye flytting?

- Både og. Familien synes det er spennende. De får med seg mye ingen andre har muligheten til, men det er klar det er oppturer og nedturer.

LIVVAKTER: Ståle Solbakken måtte ha livvakter med seg på trening i Köln. Foto: Eduard Bopp / Dagbladet
LIVVAKTER: Ståle Solbakken måtte ha livvakter med seg på trening i Köln. Foto: Eduard Bopp / Dagbladet Vis mer

Solbakken ble som kjent sparket fra Bundesliga-klubben Köln etter mindre enn et år i sjefsstolen. Tida var preget av for få poeng, gale fans, indre uro og et massivt press fra media.

-Jeg lærte ikke så mye i Köln. Det var unntakstilstand fra dag en, og maktkamper. Det var bare tull at jeg ikke tok kulturen. De andre som fikk sparken fra Bundesliga-klubber var jo tyskere, sier en oppgitt Solbakken.

Fantastisk Han ser likevel positivt på tida i Tyskland.

- Jeg synes Köln var fantastisk. Vi trivdes veldig godt med familien. Det var ikke meg fansen skulle ta, selv om det var jeg som hadde livvakter rundt meg. Jeg har fått mange lykkeønskninger fra Köln-supportere, fastslår 44-åringen.

Selv om det ifølge Solbakken er håp for Wolverhampton er det ingen tvil om at mye må gjøres. Først må sjefen bli kjent med alle spillerne sine. Det har han ikke rukket siden han kom. Mest av alt fordi de ikke har vært samlet skikkelig ennå.

- Jeg har møtt et par av spillerne og kommer til å møte resten etter hvert. De første dagene her er mye logistikk og testing av spillere. Men jeg merker at det er en god energi i gruppa.

Prøver å være normal Mandag samles alle for første gang. Solbakken har ingen faste måter å ble kjent med en ny fotballgruppe. Han er bare seg selv.

- Jeg prøver å være normal. Det blir som første skoledag når læreren kommer inn i klasserommet.

Men før den tid er det en kamp som teller; kampen for å beholde de beste spillerne. Stjernespillerne Steven Fletcher og Matthew Jarvis er to av dem som kan ryke. Det er Solbakken smertelig klar over. 

- Overgangsvinduet er helt vilt her. Klart det er viktig at vi beholder de beste spillerne, men vi får bare ta det som det kommer.

- Får du klubben opp i Premier League?

MYE FLYTTING: Det blir mye flytting for familien til Ståle Solbakken. Her sammen med kona Anniken. Foto: Håkon Eikesdal
MYE FLYTTING: Det blir mye flytting for familien til Ståle Solbakken. Her sammen med kona Anniken. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

 -Jeg og alle håper det. Men det er klubber her med litt mer aggressiv lønninger enn oss. Og det er bare 25 prosent av lag som rykker ned, som tar steget opp igjen året etter. 

Jevn liga - Hvilken motstander blir tøffest?

- Blackburn, Bolton og Leicester er klubber som satser tungt. Men jeg tror det kommer til å bli en jevn liga. 

Hverdagen er i hvert fall så langt lettere for Solbakken. 

- Alt er mye enklere her. I Wolverhampton er det en eier og ingen maktkamp. Det sier seg selv at det er deilig, sier Solbakken.

 18. august spiller Wolverhampton og Ståle Solbakken sin første kamp borte mot Leeds.

FORSVINNER? Matthew Jarvis er en av Wolves-spillerne som kan forsvinne i løpet av sommeren, noe Solbakken er smertelig klar over. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
FORSVINNER? Matthew Jarvis er en av Wolves-spillerne som kan forsvinne i løpet av sommeren, noe Solbakken er smertelig klar over. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media