IMG-SJEF: Nordens sjef i IMG, Kristian Hysen, sier manipuleringen av bildene er uakseptabel.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMG-SJEF: Nordens sjef i IMG, Kristian Hysen, sier manipuleringen av bildene er uakseptabel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Produsenten etter tribunebløffen: - Uakseptabelt

- Svært uheldig.

(Dagbladet): I går dukket det opp bilder fra Diamond League-stevnet i Paris i helgen, som viste to forskjellige virkeligheter. TV-bildene viste et fullstappet Stade de France, mens andre bilder tatt på stadion viste at hele toppseksjonen på stadion var tom.

Bildene var altså manipulert.

Sportssjef i NRK, Rune Haug, kalte det uakseptabelt og ville kreve produsenten IMG for svar. Det fikk han mandag.

- Den franske produsenten la ved et kreativt innslag og forandret enkelt og greit bildene. Det er det tekniske som har skjedd, og det var et individ som fattet beslutningen. Det er svært uheldig, og det går ikke an å forsvare det. Dette skal ikke skje, sier sjef for IMG i Norden Kristian Hysen, til Dagbladet.

Han sier at dersom de hadde blitt varslet om det på forhånd, hadde de stoppet det.

- Det hadde ikke vært noen diskusjon. Men feilen er gjort, og det kan vi ikke endre på. Vi snakker med dem, og får fram at dette er uakseptabelt og ikke skal skje.

Når Dagbladet tar kontakt med sportssjefen i NRK mandag ettermiddag, har han nettopp snakket med IMG.

- Vi blir beroliget av at det er en enkeltperson som har gjort en tabbe, og at det ikke er en bevisst handling fra de som sto for produksjonen. Det var et enkelttilfelle, og vi fikk klarhet i at det var en som gjorde noe han ikke burde gjort, sier Rune Haug til Dagbladet.

Siden det har skjedd en gang ved en feil, tror ikke Rune Haug at friidrettssendingenes troverdighet svekkes nevneverdig. Men hvis det skulle skje flere ganger, blir det problematisk.

- Hvis det gjentok seg eller skjedde hver gang, ville det selvsagt vært problematisk. Vi sender veldig mye friidrett i løpet av en sesong, her har det skjedd en tabbe av en fransk produsent. Det er selvsagt ikke akseptabelt, men når det har skjedd en gang så tror jeg ikke at det rammer troverdigheten for øvrige sendinger, sier Haug til Dagbladet.

TO FORSKJELLIGE: Bildet til venstre viser en full tribune, mens byråbildet til høyre viser noe annet. Foto: NRK/Scanpix
TO FORSKJELLIGE: Bildet til venstre viser en full tribune, mens byråbildet til høyre viser noe annet. Foto: NRK/Scanpix Vis mer