Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Professor støtter spiller-kravet

- Helt absurd og utilgivelig dersom en fotballspiller av økonomiske hensyn må benytte ett skomerke.

MÅ FÅ VELGE SELV: Fotspesialist Paul Lereim mener fritt skovalg bør være en selvfølge blant idrettsutøvere. 

Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ FÅ VELGE SELV: Fotspesialist Paul Lereim mener fritt skovalg bør være en selvfølge blant idrettsutøvere. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Professor i ortopedisk kirurgi, tidligere idrettslege Paul Lereim mener spillerkravet om å få velge egne sko bør være en selvfølge i idretten.

I et åpent brev begrunner Lereim hvorfor han mener det er absurd at 95 norske fotballspillere er tatt ut i streik fra og med i dag.

- Det skal så lite til før skoene ikke passer, og bruk av sko som ikke passer fører lett til skader, skriver professoren i innlegget du kan lese i sin helhet nederst i denne saken.

Lereim er en av Norges fremste eksperter innen ortopedi og har blant annet vært ansvarlig for kongefamiliens fothelse. Lereim mener det er absurd at skokravet utløser streik.

- For meg som fagmann på dette området blir det helt absurd og utilgivelig dersom en fotballspiller av økonomiske hensyn må benytte ett skomerke dersom et annet passer foten bedre.