Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Proff-hvile mot Serbia

Landslagssjef Åge Hareide vil la flere av proffene få fri når Norge spiller sesongens siste landskamp om en drøy måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsåret 2006 rundes av med privatkamp mot Serbia i Beograd 15. november. Det blir uten noen av de fremste stjernene, blant dem trolig Ole Gunnar Solskjær.

– Noen av proffene kommer til å få fri. Jeg har lyst til å se en del av unggutta, de som ikke fikk spille i Hellas. Spillere som Petter Vaagan Moen og Christian Grindheim har godt av å få spille internasjonale kamper, sier Hareide til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) på vei hjem fra et bittert tap i Aten.

Skal snakke med managerne

Men hvilke av utenlandsproffene som får fri mot Serbia vil ikke Hareide ut med nå.

– Det får vi se på. Jeg må gå en runde med managerne, og den jobben starter jeg på ganske kjapt, sier Hareide.

Han sov ikke mye etter regnsjokket på Olympiacos\'\' stadion i Pireus – og det ufortjente tapet.

– Jeg gikk sjokk da jeg så hvor mye det regnet, og hvordan vannet la seg på banen. Har aldri opplevd tidligere at avspark har blitt utsatt i nesten en time, og jeg har holdt på med fotball noen år.

Ruskete start

Hareide og teamet rundt jobbet intenst med å holde spillerne på tå hev i garderoben mens de ventet på en avgjørelse fra dommeren.

– De greske spillerne taklet situasjonen bedre. De kom over oss. Vi var ruskete i starten, mer sparkende enn spillende. Og inviterte Hellas til fest. Men vi fikk justert en del ting, også i pausen, vi gjorde en del grep som jeg følte bidro til at vi fikk kampen inn i riktig spor, sier Hareide.

Han var veldig fornøyd med at venstresida med Riise og Gamst\'\'n, som slet før pause, hevet seg i 2. omgang. Og mener også at Martin Andresen ble bedre i en mer dypere rolle sentralt på midten. Også innbytterne Braaten og Årst bidro, ifølge landslagssjefen.

– Men at Årst misset den sjansen på hodet er litt uforklarlig.

6-2 i målsjanser

Nå håper Hareide at de tre tapte poengene ikke blir utslagsgivende til slutt.

– Vi skaper seks målsjanser mot deres to på bortebane. Det er bra. Men vi var ikke dyktige nok foran mål, dessuten forsvarte grekerne seg veldig bra. Men jeg er fornøyd med måten vi har opptrådt på i de tre kvalik-kampene. Det må vi bare bygge videre på. Nå skal vi til Serbia, så blir det en landskamp i februar – og så er vi i gang igjen med kvaliken fra mars, slutter Åge Hareide.

(ANB)

FÅR FRI? John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær er to av spillerne som kan bli hvilt neste måned.
RESERVENE FÅR SJANSEN: Åge Hareide skal bruke privatkampen mot Serbia til å teste ut nye spillere.