Proff på krita

De store gutta tjener millioner av dollar og kommer i egne fly. Henrik Bjørnstad (26) reiser på turistklasse på Norges Golfforbunds regning.

HONULULU (Dagbladet): -  Jeg har ikke ei krone - det er helt sant, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet. -  Dermed ikke sagt at det er synd på meg. Men det føles litt rart å lese norske aviser som forteller at jeg har tjent to millioner kroner før jeg har slått en eneste ball på PGA-Touren.

-  Jeg har skrevet sponsorkontrakter, ja, men jeg har ennå ikke mottatt noe av pengene.

Det er Norges Golfforbund og det nystartede Team Norway som finansierer Henrik Bjørnstad i Amerika. Uten NGF ville 26-åringen vært nødt til å ta opp lån for å kunne spille på PGA-Touren. For pengene fra utstyrsavtaler kommer ikke skliende inn på kontoen i det øyeblikket blekket er festet til papiret.

Det tar tid. Lang tid.

-  Det jeg har per i dag er huset og bilen hjemme i Norge, sier Henrik Bjørnstad. -  Og det er ikke bare å selge det. For i forkant av dagens debut har jeg hatt nok av andre ting å tenke på.

-  Men når det er sagt - det er på ingen måte synd på meg. Jeg er akkurat der jeg har drømt om å være hele livet.

Ingen luksus

Og før pengene er tjent og på konto er det ingen luksustilværelse å være første nordmann på PGA- Touren. Til Hawaii satt Henrik Bjørnstad sammen med alle feriegjestene på en av de siste seteradene i flyet fra Orlando. Og i bomaskinen Sheraton Waikiki deler han rom med golfforbundets sportssjef Jan Erik Aalbu.

For å få mest mulig ut av pengene.

-  Turistklasse spiller ingen rolle selv om det er langt å fly, sier Henrik Bjørnstad. -  Jeg er ikke mer enn 173 centimeter høy, jeg tar ikke spesielt stor plass og er fornøyd bare jeg får dyttet beina mine inn under setet foran. For det er ikke businessclass og hoteller dette handler om - det er på golfbanen det gjelder. 

Fra klokka 19.40 på dagbladet.no i kveld kan du følge Henrik Bjørnstads spill på de 18 første hullene på PGA-Touren.

-  Gjør jeg det bra der vil alt det andre komme av seg sjøl.

STARTKLAR: Klokka 19.40 i kveld slår Henrik Bjørnstad sitt aller første slag på USA-touren på Hawaii. Han gleder seg til endelig å være i det aller beste selskapet.