Proff til fingerspissene

Lillefingeren først.

(Dagbladet.no): Svømmeteknikk er perfeksjon. Når du svømmer rygg, er det for eksempel lillefingeren som først skal treffe vannet i armtaket. Det betyr at man må vri håndleddet noe like før hånden når vannoverflaten.

Å bruke armene riktig er det viktigste og vanskeligste i ryggsvømmingen. Armene skal være strake over vann, og bøyde under vann.

- Som i crawlsvømming skal du bruke de store skyveflatene på armene for å skyve vannet nedover, forklarer Anne-Mari Gulbrandsen (23).

Som en øvelse, foreslår hun å bruke en arm av gangen og deretter veksle. Du kan for eksempel svømme en lengde med den høyre armen, og neste med den venstre.

- Her er det viktig å tenke på rotasjonsøvelsne. Den skulderen som tar taket over vann, skal være over vann. Armen som er under vann, skal ha skulderen under vann, sier Anne-Mari.

Hun er en av Norges beste svømmere, og avslutter i denne episoden av Svømmeskolen instruksjonene i crawl- og ryggsvømming.

- Mange synes ryggsvømming er den behageligste svømmearten, fordi man ikke trenger å tenke på pusten, siden hodet er over vann. Men som trening er det like bra som crawl, sier Anne-Mari.

Svømmeskolen er et samarbeid mellom DagbladetTV og Norges svømmeforbund. Forbundets mosjonskampanje, «Svøm deg til Island» engasjerer over 20.000 nordmenn frem til 31. mars.

Ønsker du flere tips om svømmeteknikk, kan du se her.