Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Proffbokseforbudet opphevet: Nå kan Brækhus bokse på hjemmebane

Stortinget stemte for.

(Dagbladet): Stortinget stemte i dag for at forbudet mot proffboksing opphører. Etter debatt som varte i nesten tre timer, kunne politikerne igjen samles på kvelden.

Voteringen viste at 48 stemte mot og 54 for.

Det betyr at Cecilia Brækhus og de seks andre proffbokserne nå kan bokse kamper innenfor landets grenser.

Det betyr at det bare er Nord-Korea og Iran som ikke har tillatt proffboksing.

Siden 1981 Forbudet mot proffboksing i Norge ble innført i 1981. Fremskrittspartiet har siden 1990 foreslått seks ganger at loven endres. Sammen med Høyre og Venstre fikk de i dag flertall.

Regjeringen uttalte i oktober i fjor at de ønsket å fjerne proffbokseforbudet så fort som mulig.

Familie- og kulturkomiteen har behandlet saken og kom i forrige uke med sin innstilling. I dag fikk de medhold.

Norges fremste bokser Cecilia Brækhus har lenge kjempet for å få forbudet opphevet.

- Å få utøve idretten sin på hjemmebane er noe enhver utøver setter høyt, og for meg ville det å forsvare titlene mine på norsk jord foran et norsk publikum være et av de desiderte høydepunktene i min karriere, samtidig som det også ville vært en fantastisk anledning til å gi noe tilbake til alle de tusener av nordmenn som har støttet meg de siste årene, sa Brækhus da regjeringen la fram sitt forslag for et drøyt år siden.

Kamp i mars/april Generalsekretær i bokseforbundet Erik Nilsen tror nordmenn ikke trenger å vente veldig lenge på å se Brækhus i en norsk ring.

- Mitt tips er at første kamp blir i mars/april, sier han til Dagbladet.

Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther mener forbudet mot proffboksing aldri ville blitt fjernet, hadde det ikke vært for Cecilia Brækhus.

Norges Idrettsforbund gikk ut før familie- og kulturkomiteen kom med sin innstilling, og sa at de ikke ønsket at proffboksing skal bli lovlig i Norge.

- Vi er absolutt ikke fornøyd med de endringene som er gjort i knockoutforskriften når det gjelder det helsemessige, sa Oddvar Jensen, styremedlem i Idrettsforbundet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media