Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Proffbokser står fram som homofil

Som første aktive proffbokser gjennom tidene.

FORTELLER OM SIN LEGNING: Proffbokseren Orlando Cruz forteller som første bokser gjennom tidene om sin legning som homofil. Dette er fra kamp mot Alejandro Delgado. Foto: AP Photo/Event Marketing & Communications, Reynaldo Sanchez
FORTELLER OM SIN LEGNING: Proffbokseren Orlando Cruz forteller som første bokser gjennom tidene om sin legning som homofil. Dette er fra kamp mot Alejandro Delgado. Foto: AP Photo/Event Marketing & Communications, Reynaldo Sanchez Vis mer

(Dagbladet): Proffbokseren Orlando Cruz (31) fra Puerto Rico står fram som homofil - og er den første aktive proffbokseren gjennom tidene som forteller åpent om sin homofile legning, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg har jobbet hardt både mentalt og fysisk for å ta et så stort skritt i livet mitt, vel vitende om at det kan føre til både oppturer og nedturer i boksing, som er så macho, sier Cruz.

- Jeg har bokset i mer enn 24 år, og vil være ærlig med meg selv mot slutten av min karriere, sier han.

PROFF: Bokseren Orlando Cruz fortalte i går om sin homofile legning. Foto: AP Photo/Dennis M. Rivera Pichardo
PROFF: Bokseren Orlando Cruz fortalte i går om sin homofile legning. Foto: AP Photo/Dennis M. Rivera Pichardo Vis mer

Cruz bokset sin første proffkamp i 2000 - og deltok også i OL i Sydney samme år.

19. oktober i år skal han bokse mot Jorge Pazos i Florida for å forsvare WBA NABO-tittelen. Cruz bokser i fjærvektsklassen og er ranket som nummer fire i verden av World Boxing Organization (WBO).

31-åringen har vunnet 18 av sine 21 matcher. Ni av disse på knock out.