FORTELLER OM SIN LEGNING: Proffbokseren Orlando Cruz forteller som første bokser gjennom tidene om sin legning som homofil. Dette er fra kamp mot Alejandro Delgado. Foto: AP Photo/Event Marketing & Communications, Reynaldo Sanchez
FORTELLER OM SIN LEGNING: Proffbokseren Orlando Cruz forteller som første bokser gjennom tidene om sin legning som homofil. Dette er fra kamp mot Alejandro Delgado. Foto: AP Photo/Event Marketing & Communications, Reynaldo SanchezVis mer

Proffbokser står fram som homofil

Som første aktive proffbokser gjennom tidene.

(Dagbladet): Proffbokseren Orlando Cruz (31) fra Puerto Rico står fram som homofil - og er den første aktive proffbokseren gjennom tidene som forteller åpent om sin homofile legning, skriver nyhetsbyrået AP.

- Jeg har jobbet hardt både mentalt og fysisk for å ta et så stort skritt i livet mitt, vel vitende om at det kan føre til både oppturer og nedturer i boksing, som er så macho, sier Cruz.

- Jeg har bokset i mer enn 24 år, og vil være ærlig med meg selv mot slutten av min karriere, sier han.

PROFF: Bokseren Orlando Cruz fortalte i går om sin homofile legning. Foto: AP Photo/Dennis M. Rivera Pichardo
PROFF: Bokseren Orlando Cruz fortalte i går om sin homofile legning. Foto: AP Photo/Dennis M. Rivera Pichardo Vis mer

Cruz bokset sin første proffkamp i 2000 - og deltok også i OL i Sydney samme år.

19. oktober i år skal han bokse mot Jorge Pazos i Florida for å forsvare WBA NABO-tittelen. Cruz bokser i fjærvektsklassen og er ranket som nummer fire i verden av World Boxing Organization (WBO).

31-åringen har vunnet 18 av sine 21 matcher. Ni av disse på knock out.