Proffboksere får delta i Rio-OL - uaktuelt for Brækhus

Bestemt i dag.

Onsdag offentliggjorde Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) at også profesjonelle boksere kan konkurrere i Rio-OL.

Det ble klart etter en ekstraordinær kongress i Sveits, melder AFP.

Presidenten i forbundet, Wu Ching-Kuo, har vært en sterk forkjemper for at også de aller beste profesjonelle bokserne skulle få delta. I februar uttalte presidenten at de siste vedtakene bare var noen måneder unna, og onsdag ble det klart at målet hans var nådd. På en ekstraordinær kongress i Lausanne stemte 88 AIDA-medlemmer for vedtaket, mens ingen stemte imot og fire meldte seg nøytrale.

Dermed kan både norske og internasjonale proffboksere delta hvis de ønsker. De må imidlertid gjennom kvalifisering på lik linje med amatørbokserne før mesterskapet.

Ovenfor NTB har imidlertid Cecilia Brækhus tidligere uttalt at hun ikke blir å se i ringen under årets sommerleker, men at hun kunne tenke seg å sikte seg inn mot neste sommer-OL som er i Tokyo.

- Det er en drøm og en ære å representere Norge i et OL. Det å reise til Tokyo for å avslutte karrieren med et OL-gull og ha det som et mål, det gir god motivasjon på treningen framover, sa Brækhus i mars.

At det bare er tre vektklasser for damer under OL er av grunnene til at 34-åringen ikke vil delta.

- Det er dypt urettferdig, men det er bare tre vektklasser for kvinner i OL, og det er en av grunnene til at jeg må utsette det. Å gå ned åtte til ni kilo fram til april eller mai da kvalifiseringen er, har jeg rett og slett ikke tid til, sa Brækhus.

En som tidligere har uttalt at han kunne tenke seg å delta er verdensstjerna Manny Pacquiao.

- Det er klart jeg ville føle meg beæret hvis jeg fikk muligheten til å representere landet mitt i OL, sier Pacquiao.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.