Proffboksing kan bli lovlig allerede i januar

- Nå tør jeg endelig tro på det, sier Brækhus.

(Dagbladet): - Det er vanskelig å ta inn over seg. Det har vært drømmen min i mange år å kunne få bokse i Norge. Mer en drøm, enn et håp. Nå er det mer enn et håp, sier Cecilia Brækhus.

Fredag ble proposisjonen lagt fram i Stortinget om opphevelse av forbudet mot proffboksing fra 1981. I samme proposisjon ligger også at påbudet om hjelmbruk i amatørboksingen også oppheves. Det er svært sannsynlig at forslaget blir stemt fram i Stortinget.

- Det kan faktisk skje at Cecilia kan bokse en tittelkamp allerede i januar neste år, sier generalsekretær Erik Nilsen i Norges bokseforbund.

- Endelig skjer det noe - Dette er først og fremst en stor seier for Frp. Det er 24 år siden vi fremmet dette forslaget første gangen. Og nå skjer det endelig noe. Det betyr at vi sammen med Cecilia Brækhus, andre boksere og nordmenn kan glede oss til å få en forlkefest med boksing på norsk jord, sier Stortingsrepresentant Morten Stordalen i familie og kulturkomiteen til Dagbladet.

- Hva skjer framover nå?

- Stortinget skal gjøre sin jobb. Det ligger mange saker i kø til behandling. Men når proposisjonen kom såpass raskt, så kan vi teoretisk sett rekke å behandle det før jul, seinest i januar, sier Stordalen.

- Det blir en debatt rundt forslaget, og så en avstemning. Det er krevende å få dette til raskt i en budsjettinnspurt. Men dette er en sak vi prioriterer, sier Frp-politikeren fornøyd.

Flertall - Proposisjonen er lagt fram, og det er flertall i Stortinget for oppheving av forbudet. Jeg tør å strekke meg til at jeg er 90 prosent sikker på at det kommer til å skje, sier en lykkelig Cecilia Brækhus til Dagbladet.

- I dag er en seier for boksesporten, sier generalsekretær Erik Nilsen til Dagbladet.

- For proffboksingen, rekrutteringen og ikke minst for amatørboksingen er dette en stor dag. Jeg vil gjerne understreke at proffboksing er for de få. De fleste er med i sporten som amatører. Vi ble ble kastet ut av det internasjonale selskapet på grunn av hjelmpåbudet. Nå er sporten vår blitt lovlig igjen, sier Nilsen svært fornøyd.