<strong>GÅR INN FOR ENDRING:</strong> Idrettspresidenten vil gå inn for at norsk lov endres slik at boksing voerlever som idrett i Norge.
Foto: Lars Rønbøg / Scanpix
GÅR INN FOR ENDRING: Idrettspresidenten vil gå inn for at norsk lov endres slik at boksing voerlever som idrett i Norge. Foto: Lars Rønbøg / Scanpix Vis mer

Proffboksing kan bli tillatt i Norge igjen

Omfattende lovendringer må til for at det skal skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Saken er den at det skal bli forbudt for amatører å bokse med hjelm etter OL i London neste år. Dersom ikke norsk boksing skal avgå i en stille død, vil det kreve lovendringer i Norge, og disse endringene av loven kan føre til at forbudet mot proffboksing også blir opphevet.

- Med det nye forbudet kan norske boksere stille uten hjelm i utlandet, men de må bokse med hjelm på hjemmebane. Utenlandske boksere må stille med hjelm dersom de kommer hit til landet, sier Børre Rognlien. Idrettspresidenten er idrettsstyrets ansvarlige for boksing.

Går inn for endring Han kommer trolig til å gå inn for at norske lover endres, slik at boksingen kommer til å overleve som idrett også her i landet.

- Det er snakk om å gjøre endringer som fører til at proffer og amatører kan samles i et og samme forbund. Det vil gjøre at kontrollen med proffboksingen blir mye bedre, men det er kompliserte saker som skal gjennomgås, og det vil være snakk om omfattende lovendringer. Derfor må denne saken til sjuende og sist behandles i Stortinget, forteller Rognlien.

Han varsler at idrettsforbundet kommer til å sette seg ned sammen med alle kampsportforbundene, som tillater knockout, for å gå gjennom lov- og regelverket.

- Vi har noe som kalles «knockout loven». Den må forandres noe dersom de nye AIBA-reglene skal innføres i Norge. vi må bare passe på at vi beholder det beste fra loven, sier idrettspresidenten.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer