Proffdrømmen glipper

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk- Brann 2- 3. Frode Olsen (31) redder alt som er fysisk mulig, men drømmen om å avslutte karrieren i Wimbledon glipper. Utreisetrangen hans møter ingen forståelse fra Stabæk-ledelsen. - Det kryr av fotballspillere som ikke kommer seg ut. Tilbudet fra Wimbledon er provoserende lavt, sier Stabæks sportslige leder, Tom Schelvan.

Både han og Stabæks daglige leder, Stein Erik Jensen, karakteriserer Wimbledons tilbud på fem millioner som helt uinteressant. Og inntil i går kveld hadde det ikke kommet inn nye og høyere bud.

- Du ser vel hvorfor vi ikke kan selge Frode til den prisen, sier Jensen etter å ha opplevd Frode Olsens kanskje beste kamp noen gang.

  • Olsen reddet et straffespark, en rekke hundreprosentsjanser - og var sjanseløs på baklengsmålene.

- Muligens min beste kamp, sier Frode sjøl.

Det holdt på å gi Stabæk nok et poeng. For hver praktredning gjør Olsen seg enda viktigere for Stabæk i jakten på tippeligamedaljer. Og enda billigere i forhold til tilbudet fra Wimbledon.

Mye mer

Tom Schelvan bare rister på hodet når han kommenterer Wimbledons verdivurdering av den norske landslagskeeperen.

- Frode er verd mye, mye mer.

- Hvor mye?

- Det vil vi ikke si noe om. Men tilbudet som er kommet, er provoserende lavt, og gjør oss neppe enklere å forhandle med, konstaterer han.

Et spill

Og inntil videre er det helt uaktuelt å havne i en slik forhandlingssituasjon.

- Det skjer null. Null komma null, sier Jensen.

Frode sjøl misliker situasjonen. Han ønsker ikke å kommentere hvordan han føler seg behandlet av Stabæk i denne saken. Men ansiktsuttrykket forteller det meste.

- Dette er et spill, sier han.

Insisterer

Han frykter at han mister muligheten til å avslutte karrieren slik han har drømt om. Han gjorde seg utilgjengelig det siste døgnet før kampen mot Brann.

- Jeg ville ha mest mulig ro til å lade opp, sier han.

Men når han slår på telefonen igjen i dag, så vil han bruke de første tellerskrittene på å fortelle Stabæk-ledelsen at han vil vekk fra klubben.

- Jeg vil insistere på å dra. Jeg vil gjøre det klart hvor mye dette betyr for meg, sier han.

Det hjelper neppe.