- Proffene viser at det går an

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Semb-assistent Harald Aabrekk håper norske proffer skal ta med seg ligasuksess inn på landslaget. Dagbladet.no følger Danmark - Norge direkte kl. 20.

Landslaget mislyktes å kvalifisere seg til VM. Nå er alt rettet inn mot høstens EM-kvalik, også kveldens kamp der nye kandidater skal finsiktes på internasjonalt nivå.

Om ikke landslaget har lyktes de siste årene, har Norge aldri hatt flere spillere med suksess i sine ligaer.

Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen (begge Manchester United), John Arne Riise (Liverpool), Jan Derek Sørensen (Dortmund), Rune Lange (Brugge) og John Carew har gode sjanser til å bli seriemestere i vår.

Harald Aabrekk tror vinnerkulturen norsk proffer henter til daglig kan være med på å gjøre også landslaget om til et vinnerlag.

- Det er positivt at vi har folk i utlandet som viser at det går an. Dette handler også om flere av de spillerne vi vil bygge landslaget rundt, sier Aabrekk til Dagbladet.no.

Vil bli som Frankrike

Nå krysser Aabrekk fingerene for at nøkkelspillerne skal få sjansen til å spille regelmessig sammen på landslaget.

- Når vi disponerer alle disse viser det et bilde på hvilket landslag vi har. Da er vi sterke. Utfordringen er å holde alle skadefrie. Gode spillere og stabilitet gir suksess, sier Sembs assistent.

Han trekker fra Frankrike som et eksempel på hva du kan få til med en etablert spillergruppe over tid.

- Det er de samme spillerne som har vunnet både EM og VM for Frankrike, sier Aabrekk.

Han tør ikke å spå hvor gode Norge egentlig kan bli når Solskjær, Carew og co. får kjørt seg inn sammen over tid.

- Vi må ha noe å strekke oss etter og nå er det EM-kvalifiseringen som gjelder. Vi er gode nok til å komme til EM i Portugal i 2004, sier Aabrekk.

Mangler talenter

Sjøl om Aabrekk gleder seg over den spillergruppa han og Semb kan plukke fra, frykter han framtida.

- Vi hadde en voldsom bredde av talenter. Det har vi ikke lenger, og det må vi ta alvorlig. Jeg er usikker på om vi jobber godt nok med å utvikle norske spillere.

  • Dagbladet.no følger ligalandskampen mellom Danmark og Norge direkte kl. 20. Først en time før avspark offentliggjør Norge sin startellever.
KONTINUITET: Det er viktig å beholde den samme spillergruppa over tid, mener Harald Aabrekk. Først da kan landslaget bli virkelig gode.
OPTIMIST: Semb-assistent Harald Aabrekk er optimist på det norske landslagets vegne.