Proffenes investeringer

Slik har åtte av de norske utenlandsproffene plassert sine penger:

  • Stig Inge Bjørnebye (31) kjøpte i desember 1999 en eiendom i Bruksveien i Bærum. Prislapp: sju millioner kroner. Bjørnebye vil trolig rive huset som i dag står på tomta og bygge nytt. Fra før eier Bjørnebye en terrasseleilighet i Ullern Allé i Oslo (bildet under). I tillegg har han investert i utleiehytte i Trysil, som administreres gjennom selskapet Bjørnebye Corner AS. Dette selskapet skal ifølge Brønnøysundregisterene drive med eiendomshandel. Den tidligere Liverpool-proffen er investor i det norske andredivisjonslaget Sundet Fotball AS.
  • Henning Berg (31) kjøpte i juli i fjor en leilighet i Vogts gate på Torshov i Oslo sammen med samboeren Line Stille. Eiendommen ble priset til 2,33 millioner kroner. Like før årsskiftet kjøpte samboerparet en eiendom på Lørenskog for 2,6 millioner kroner (bildet). Berg har dessuten investert i Raufoss Fotball ASA der han også er styremedlem.
  • Ole Gunnar Solskjær (27) har tydeligvis tanker om å flytte tilbake til Kristiansund med tid og stunder: Han har sikret seg en av de fineste tomtene i byen for i underkant av en halv million kroner . I tillegg kjøpte han i februar i fjor en eiendom i sentrum av byen for rundt en million kroner. Solskjær har også investert i sponsorselskapet Dynamic Solution som Dagbladet omtalte i går, og er deleier i travhesten Striking Chief.
  • Jan Åge Fjørtoft (33) skal spille for Stabæk kommende sesong, og har - i tillegg til å kjøpe seg tomt på fasjonable Nesøya i Asker for 6,2 millioner kroner, kjøpt seg en leilighet på Frogner i Oslo for 2,05 millioner kroner. Videre er Fjørtoft styreformann i sine to selskaper Amadeus AS og Sports Academy AS. Selskapene driver med voksenopplæring og salg av klær.
  • Thomas Myhre (27) kjøpte i november i fjor en leilighet i Stavanger sentrum for 920000 kroner. Landslagskeeperen er ivrig kunstsamler og bruker stadig noe av sin formue til å skaffe seg nye objekter til samlingen. I sommer investerte han, gjennom selskapet Tmj Restaurantdrift AS, 325 000 kroner i et nytt utested i lokalene til den tidligere homseklubben Castro i Oslo. Nattklubben fikk navnet Café d'Opera. Etter bare to måneders drift sprakk vennskapet og Myhres partner er nå løst ut. Myhre eier nå alle aksjene i selskapet Café d'Opera. Utestedet går i balanse driftsmessig, men det er ennå uklart om Myhre får tilbake pengene han har investert.
  • Steffen Iversen (24) har vært forsiktig på investeringsfronten, men har sikret seg ei hytte i skibygda Oppdal. Hyttetomta ble kjøpt i 1996 for beskjedne 150 000 kroner.
  • John Carew (21) har opprettet sitt eget aksjeselskap, John Carew As, der han selv er styreformann. Dessuten eier han en liten andel av aksjene i selskapet til bestekameraten Andre Schei Lindbæk As. Carew investerte også i 30 000 aksjer i sladrenettstedet Jetzet.com, der også Schei Lindbæk er blant aksjonærene.
  • Ronny Johnsen (31), eller Jean Ronny Johnsen som er hans fulle navn, har investert i eiendom i hjemfylket gjennom selskapet Dala AS hvor han er styremedlem. Selskapet ble stiftet i 1998 og driver med eiendomshandel og finansiell tjenesteyting. I tillegg opprettet han sitt eget aksjeselskap, Johnsen Invest AS, hvor han er styreformann.
2,05 MILLIONER: Jan Åge Fjørtoft har punget ut 2,05 millioner kroner for en leilighet i denne bygården i Thomas Heftyesgate på Frogner i Oslo.
2,6 MILLIONER: Henning Berg og samboeren har kjøpt eiendommen på Lørenskog.
NATTKLUBB: Thomas Myhre var medeier av utestedet Café d'Opera, som lå i de gamle lokalene til Castro, men begge er nå historie. Men Myhre eier nå alle aksjene i selskapet Café d'Opera.
TERASSELEILIGHET: Stig Inge Bjørnebye eier denne terrasseleiligheten på Ullern Allé i Oslo, men har også kjøpt ny eiendom i Bærum hvor vil bygge nytt hus.