NEI, NEI, NEI: Slik kan man ikke se ut om man vil sykle for Sport Vlaanderen-Baloise. Her personifisert via Luca Paolini, tidligere Katusha-rytter. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
NEI, NEI, NEI: Slik kan man ikke se ut om man vil sykle for Sport Vlaanderen-Baloise. Her personifisert via Luca Paolini, tidligere Katusha-rytter. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Belgisk sykkellag forbauser:

Profflag forbyr helskjegg for rytterne

- Snørr og matrester i skjegget er ekkelt.

(procycling.no): I Sport Vlaanderen-Baloise blir det nå vanskelig å hive seg på «hipster-moten» med heldekkende skjegg.

Altså vil det ikke være noen framtidig arbeidsplass skjeggete typer som Simon Geshke, Luca Paolini, eller danske Rasmus Quaade - med hans karakteristiske snurrebart.

Teamsjef Walter Planckaert vil ikke ha noe av det innenfor sine rekker. Derfor setter han streken nå ved tredagersskjegg, slik man har kunnet se på Philippe Gilbert og Greg Van Avermaet ved enkelte anledninger.

- Jeg tar dette grepet for sykkelsportens eleganse, sier sjefen for Sport Vlaanderen-Baloise til belgiske Het Nieuwsblad.

Synes det er ekkelt

Det flamske sykkellaget har tidligere fått fram Oliver Naesen, Edward Theuns, Yves Lampaert og Victor Campenaerts.

INGEN FAN AV SNØRR OG MATRESTER: Walter Planckaert i Sport Vlaanderen-Baloise. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
INGEN FAN AV SNØRR OG MATRESTER: Walter Planckaert i Sport Vlaanderen-Baloise. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Men har man altså lyst på skjegg, bør man anlegge det i etterkant av oppholdet hos den belgiske talentformidleren til WorldTour-lagene:

- Vi er et sykkellag med sykkelryttere. Ikke motorsykkelførere eller rugbyspillere. Snørr og matrester i skjegget underveis i et sykkelritt er ekkelt, mener han.

Han gjør det også klart at dersom rytterne ikke innfinner seg med forbundet, kan de begynne å se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Norgesmester med skjegg fikk omtale

Her hjemme i Norge er kanskje tidligere norgesmester i landeveissykling, Tormod Hausken Jacobsen, blant de første rytterne man tenker på rundt dette tema.

Det var en sensasjon da 20-åringen utmanøvrerte Filip Eidsheim og Odd Christian Eiking, og tok gullet i en gruppe bestående av totalt seks mann.

De store mediehusene klinket likevel til - men også på grunn av bildene av en skjeggete syklist som jublet som en gal etter oppløpet.

Hausken Jacobsen la opp året etter, da den sportslige framgangen uteble. Sannsynligvis lot han skjegget bli.

PS: Artikkelforfatteren har selv skjegg.