SMUGLET ØL: Da lagkameraten ble liggende på sykehus tok Marcel Kittel og resten av Giant-Alpecin tak - og smuglet inn øl og pizza. Foto: EPA / DAN PELED / NTB Scanpix
SMUGLET ØL: Da lagkameraten ble liggende på sykehus tok Marcel Kittel og resten av Giant-Alpecin tak - og smuglet inn øl og pizza. Foto: EPA / DAN PELED / NTB ScanpixVis mer

Profflag smuglet øl inn på sykehus

- Dagens høydepunkt.

(procycling.no): Det gikk riktig så ille for Marcel Kittels lagkamerat i Giant-Alpecin, Lawson Craddock, under Tour Down Unders fjerde etappe, fredag forrige uke.

Amerikaneren krasjet stygt og havnet på sykehuset med flere brudd, blant annet i håndleddet, brystbenet og et ribben.

- Lawson har voldsomme smerter. Doktorene kan ikke si hvor lenge han blir på sykehuset, sa sportsdirektør Addy Engles ifølge Velonews.

Men Craddocks smerter skulle etter hvert vise seg å avta en liten smule. Etter rittets siste etappe kom nemlig flere av lagkameratene på besøk med «ulovlige» varer.

- Etter vi hadde kommet i mål tok vi et hurtig bad og reiste sammen til sykehuset for å besøke Lawson. Vi smuglet med oss øl og pizza til ham, noe som var hans absolutte høydepunkt for dagen.

Det skrev lagkamerat Simon Geschke i sin dagbok på radsport.news.com. Om den trøstende kosten skal ha gjort underverk på Craddocks helse, er ikke kjent. Likevel gir texaneren uttrykk for på Twitter at han nå er utskrevet fra sykehuset og i bedre form.

- Tusen takk til Giant-Alpecin for å ha sendt meg hjem så raskt, skriver han mandag.