KASTET UT: Alexandre Geniez (bildet) og Nico Denz blir begge sendt hjem fra årets La Vuelta etter at en video viser at de holdt seg fast i følgebilen på den 15. etappen. Foto: NTB Scanpix
KASTET UT: Alexandre Geniez (bildet) og Nico Denz blir begge sendt hjem fra årets La Vuelta etter at en video viser at de holdt seg fast i følgebilen på den 15. etappen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Syklister tatt i juks

Profflaget kaster to av sine egne ryttere ut av Vueltaen

Alexandre Geniez og Nico Denz får reisepass fra vueltaen.

(procycling.no): Etter at en video som viste hvordan to Ag2r-ryttere holdt seg fast i følgebilen på etappe 15. av årets La Vuelta, har laget bestemt seg for å ta affære.

I en pressemelding bekrefter laget at både Alexandre Geniez og Nico Denz blir sendt hjem fra etapperittet.

– Etter å ha sett videoen der to av våre ryttere med overlegg hang på følgebilen under søndagens etappe, har managementet i Ag2r besluttet å trekke Geniez og Denz ut av rittet, skriver laget.

– På akkord med våre verdier

Videre beklager laget usportslig oppførsel overfor både arrangøren og fansen.

– Usportslig opptreden fra våre ryttere går på akkord med våre verdier og normer, heter det videre.

Geniez har for øvrig vært i liknende søkelys tidligere. Under fjorårets Giro d’Italia ble han bøtelagt for å ha havnet i slåsskamp med Hubert Dupont. Den gangen ble Geniez bøtelagt med 200 sveitserfrancs.

– Jeg gjorde en feil da jeg han på bilen til sportsdirektøren min i finalen på den 15. etappe. Laget har besluttet å fjerne meg fra rittet. Det er vanskelig, men jeg er nødt til å akseptere det, skriver Geniez.

Nibali kastet ut i fjor

I fjor ble både Vincenzo Nibali og hans sportsdirektør (Alexandre Shefer) kastet ut av vueltaen etter at italieneren hang på følgebilen, og siden tok seg opp til første gruppe 3 mil unna mål.