Proffsamling før Italia-kamp

Landslagssjef Åge Hareide håper utenlandsproffene kan få trent på offensivt mønstre i «ferien» før Italia-kampen 4. juni.

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter privatlandskampen mot Costa Rica 24. mai blir det en restitusjonsdag før utenlandsproffene får et par dager fri før proffene samles til Italia-oppkjøring lørdag 29. mai.

-  Vi tar første treningsøkt i Oslo på søndagen. Jeg regner med at det kan bli opptil ti utenlandsproffer i Italia-troppen. De fleste av dem har hatt fri siden midten av mai. Men det er jo ikke sånn at de blir svakere fysisk av ikke å spille på noen dager, sier Hareide til Dagbladet.

Offensiv struktur

Landslagssjefen håper å få mer utbytte av samlingen enn bare den fysiske treningen.

-  Vi kan få til noe. Og det er å øve på den offensive strukturen. Kampene vi har spilt mot Russland (3- 2), Nord-Irland (4- 1) og Slovenia (3- 0) er gode bilder på hvordan vi ønsker å opptre framover. Da gikk det på skinner offensivt. Men dette krever også at vi finner baner som har et bra underlag, påpeker Hareide.

De fleste utenlandsproffene spiller siste ligakamp helga 21./22. mai. Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye er klar på tilstanden til spillerne som er ferdige med sesongen et par uker før den uhyre viktige VM-kvaliken mot gruppeleder Italia.

Ikke lik behandling

-  De som har hatt maksbelastning er slitne både fysisk og mentalt. Noen er veldig slitne. Da er det viktig at vi tar individuelle hensyn. Vi kan ikke gi dem lik behandling, understreker Bjørnebye.

I går presenterte Hareide troppen til kampen mot Estland 20. april. Privatlandskampen blir ikke spilt på en internasjonal dato - og går dermed uten de fleste utenlandsproffene.

-  En landskamp nå er viktig for oss, for å matche spillerne fram mot Italia. Det blir en fin anledning for Tippeliga-spillerne til å vise seg fram, sier Hareide som etter den begredelige VM-kvaliken mot Moldova på ny etterlyser spillere med «stake».

-  Jeg ønsker at man kunne ha spillere som tok ut fortennene og la dem i tannglasset før de gikk ut på banen, sier Hareide, som framhever typer som Erik Hagen, Claus Lundekvam og Thomas Myhre. Men Hareide fant også plass til spillere som Daniel Braaten og Starts Alex Valencia.

-  De har på gode dager egenskaper til å terrorisere forsvarsspillere, mener Hareide.

-  For alle kan ikke ta ut gebisset. Da blir det tannløst.

 Hele troppen side 31

OFFENSIV SAMLING: <P />Landslagssjef Åge Hareide.<!--/BTEK0-->