Proffspilleren levde av fotballen i 24 år, men rørte knapt en ball:
- En utrolig historie

Møt Carlos Henrique: «The Kaiser». Brasilianeren som knapt rørte en ball i løpet av fotballkarrièren. 

SVINDLER: Carlos Henrique: «The Kaiser», som hadde en lang fotballkarriere nærmest uten å sparke en ball. Foto: FourFourTwo
SVINDLER: Carlos Henrique: «The Kaiser», som hadde en lang fotballkarriere nærmest uten å sparke en ball. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Det er en utrolig historie, slik du bare ser i Hollywood-filmer. Mye av det er også sant, men eksakt hvor mye som stemmer er det bare én mann som vet. Den mannen heter Carlos Henrique: «The Kaiser» (kallenavnet oppstod som følge av at han liknet på Franz Beckenbauer da han var ung).

Han var en profesjonell fotballspiller i 24 år, og spilte for brasilianske klubber som Botafogo og Fluminense - han spilte også i Mexico, USA og Frankrike. Han var venner med noen at de beste spillerne på den tiden, og han forsøkte for alt det var verdt å unngå ballen opp gjennom hele karrièren.

- Han ville ha hele kaken, sier den tidligere spissen Mauricio de Oliveira Anastacio, som spilte sammen med Kaiser.

- Han ønsket å være midtpunktet i fotballen, han ønsket å bli sett på som en fotballspiller, men han ville ikke ha ansvaret som hørte med, sier Anastacio.

Og med en kombinasjon av svik og sjarm, lyktes Kaiser. I et treningsstudio i Rio der han i dag jobber som trener, smiler Carlos Enrique bak noen mørke solbriller mens han forteller sin uvanlige historie.

- Jeg spilte ikke fotball. Bokstavelig talt, jeg spilte ikke. Fordi jeg ville ikke spille, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer