Proffsyklist dømt for uaktsomt drap

Slipper å sone i fengsel.

SKYLDIG: Guillaume Levarlet kjørte bil etter en bytur. Det endte med krasj og fatale følger for kameraten Arnaud Coyot. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
SKYLDIG: Guillaume Levarlet kjørte bil etter en bytur. Det endte med krasj og fatale følger for kameraten Arnaud Coyot. Foto: Tim De Waele, TDWSport.comVis mer

(procycling.no): For ett år siden døde Arnaud Coyot i en bilulykke. Den tidligere Cofidis- og Caisse d'Epargne-rytteren dro hjem fra en bytur sammen med Sébastien Minard (Ag2r)og Guillaume Levarlet (Cofidis).

Med promille over den tillatte grensa kjørte Levarlet bilen 24. november. De krasjet i en metallbarriere. Coyot døde senere av hodeskadene han pådro seg i krasjen.

Torsdag gjorde retten i Beauvais det klart at Cofidis-rytteren er skyldig i uaktsomt drap som følge av kjøring under påvirkning av alkohol.

Retten dømte Levarlet til ett år betinget fengsel. 

Det betyr at 29-åringen slipper å sone i fengsel, men får husarrest, skriver leparisien.fr.  

Straffen kan også etter hvert falle bort om franskmannen oppfyller betingelsene retten har satt for gjennomføringen av Levarlets husarrest.

29-åringen syklet årest sesong for Cofidis. Hans beste resultat var niendeplassen i den prestisjetunge sesongavslutningen Paris-Tours.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.