OMKOM: Den belgiske profsykklisten Kristof Goddaert omkom i dag i en ulykke på treningstur. Her sammen med Tom Boonen (midten) og Sven Vandousselaere i det belgiske mesterskapet for to år siden. Foto: AFP PHOTO/ BELGA PHOTO YORICK JANSENS
OMKOM: Den belgiske profsykklisten Kristof Goddaert omkom i dag i en ulykke på treningstur. Her sammen med Tom Boonen (midten) og Sven Vandousselaere i det belgiske mesterskapet for to år siden. Foto: AFP PHOTO/ BELGA PHOTO YORICK JANSENSVis mer

Proffsyklist omkom i bussulykke

Belgiske Kristof Goddaert.

(Dagbladet): Den belgiske proffsyklisten Kristof Goddaert omkom i dag i en ulykke, melder hans lag IAM Cycling på sine hjemmesider.

27-åringen døde da en buss ikke skal ha klart å kjørt unna og kjørte på ham. Det skjedde under en treningstur i Antwerpen.

Daglig leder av IAM Cycling, MMichel Thétaz, sier at laget mistet en eksemplarisk sykkelrytter.

- Vi sender hans familie våre kondolanser, og forsikrer dem om at de har vår støtte etter denne forferdelige hendelsen. Hans gode humør hver dag, hans entusiasme og vilje til å engasjere seg fullt ut i det han foretok, ble høyt verdsatt, sier han til lagets hjemmesider.

Goddaert skulle ha blitt lagkamerat med den norske sykkelkometen Sondre Holst Enger, som slutter seg til laget til høsten.

- Hvil i fred Kristof Goddaert. Jeg kjente deg ikke lenge, men du var en fantastisk, morsom person, og lagde en bra atmosfære i laget, skriver Enger på Twitter.