Aleksander Melgalvis' flaggplanting

Profiler i ordkrig etter kaos på Intility Arena

Tidligere fotballspiller Mads Hansen mener Aleksander Melgalvis' flaggplanting etter seieren mot VIF er en helt «uskyldig greie».

ELITESERIEN: Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis gikk etter kamp ut på midtbanen og prøvde å plante et LSK-flagg i gresset. Det falt i dårlig smak for Vålerenga-fansen, som stormet banen og var tydelig opprørte over brumunddølens stunt. Video: Eurosport Vis mer

- Tenk at enkeltes vinkling etter slåssingen på Intility er at det er Melgalvis som er idioten. Mener folk virkelig at det der ikke er innafor å gjøre etter et slikt derby?

Det skriver Mads Hansen på Twitter etter at Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg midt på kunstgresset på Intility Arena etter 3-0 seieren mot Vålerenga.

Se stuntet øverst i saken.

Handlingen utløste stor provokasjon blant hjemmefansen, som deretter tok seg inn på stadion. Det hele endte i slåsskamp.

NFF-leder Nils Fisketjønn bekrefter at handlingen kan få reaksjoner.

- Ja, det kan den, men det er ikke opp til administrasjonen i NFF å vurdere. Brudd på bestemmelser behandles i NFFs domsorganer. Det er ikke riktig av meg å spekulere i mulige sanksjoner og straffer, sier Fisketjønn.

IRRITERT: Mads Hansen uttaler seg om flaggplantingen på Intility Arena. Her fra Spellemannsprisen på Grand Hotell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
IRRITERT: Mads Hansen uttaler seg om flaggplantingen på Intility Arena. Her fra Spellemannsprisen på Grand Hotell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Reagerer kraftig

- Det er så innafor som det kan bli. Hele sjarmen med slike derbyer er jo å hausse opp i forkant, og vinneren får hovere litt i ettertid, sier Mads Hansen til Dagbladet.

Han mener Aleksander Melgalvis' handling var en helt «uskyldig greie» som bør kunne bli gjort i et derby som dette.

- Hvis det ender med utestengelse, så kan hele konseptet bak derby legges ned. Da må vi bare slutte med ord som derbylørdag og -søndag.

- Kunne du gjort noe slikt selv?

- Det er lett å si nei. Jeg syns det er en morsom og helt uskyldig greie, og noe jeg hadde stått fint inne for om jeg hadde gjort det selv. Det er en symbolsk handling over det hele. LSK vant kampen i fortet til Vålerenga, og plantet derfor flagget på midten.

Både daglig leder i VIF, Erik Espeseth, og Klanens talsmann, Erling Rostvåg, reagerte kraftig på handlingen gjort av Melgalvis. Espeseth mener Melgalvis viser dårlig dømmekraft. Mads Hansen forstår ikke alt oppstyret.

- Jeg ser at talsmannen for Klanen snakker om hærverk, og jeg skulle gjerne likt å vite hva slags hærverk det er. Jeg kjenner jeg blir irritert. Det er en ikonisk handling, sier Hansen.

- Vi snakker om at det er så lite interesse for norsk fotball. Når det virkelig skjer noe som skaper blest, så står spilleren i fare for å bli straffet for det. Da kan vi heller starte med aktivitetsserie og slutte å kjempe om poeng, fortsetter han.

- IKKE BRA: Det brøt ut slåsskamp på Intility Arena da Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg midt på banen. LSK-spiller Thomas Lehne Olsen kritiserte stuntet etter kampen. Video/reporter: Fredrik Filtvedt. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Utøve vold

Twitterstatusen lørdag kveld skapte store og splitta reaksjoner blant folket. Noen mener supporternes reaksjon var «vel fortjent», da «idioten» gikk langt over streken i VIFs storstue.

- Hva syns du om supporternes reaksjon?

- Nå skal det sies at jeg ikke helt vet hva som var målet da de tok seg inn på banen, men idiotene er de som slåss. Når jeg leser at noen mener at Melgalvis fortjener å få bank, og at målet var å utøve vold, da bør de bli utestengt på livstid. Slike mennesker fortjener ikke å være på kamp, avslutter Hansen.

- Kunne aldri gjort det

Freddy dos Santos, tidligere fotballspiller med 245 kamper for Vålerenga, er ekstremt skuffet over situasjonen som oppsto lørdag kveld.

- Har vunnet på Åråsen mange ganger. Kunne ikke falle meg inn å gjøre som Melgalvis, skriver Freddy dos Santos som motsvar til Hansen.

- Ikke jeg heller, men det betyr ikke at det er noe overtramp, kommenterte Hansen tilbake.

Dos Santos forteller til Dagbladet at dette var helt unødvendig.

- Det var en veldig provoserende handling. Selvfølgelig forstår jeg at det var morsomt for dem som sto på motsatt side, men samtidig forstår jeg at det blir opphissa stemning, sier Dos Santos og fortsetter:

- Dette er noe jeg aldri har gjort, eller noe jeg aldri ville gjort selv.

Supportere både fra Klanen og Kanarifansen tok seg inn på banen etter flaggplantingen, og noen utøvde vold.

- Supporterne har ingenting å gjøre på banen. De bør holde seg til tribunen, sier Dos Santos.

Både Lillestrøm, Vålerenga og Melgalvis står i fare for å få sanksjoner etter situasjonen som oppsto lørdag.