Proft ektepar med rabatt på Harrods

LONDON (Dagbladet): Fulhams herrelag vinner og vinner, det samme gjør jentene i klubben. Noe takket være norske importvarer, Gaute og Margunn Haugenes. Sistnevnte OL-vinner fra Sydney, nå dameproff med proff trenermann i London-klubben. Som eies av Harrords-riking Mohamed Al Fayed.

- Dette er en helt ny tilværelse for meg, nå får jeg mye mer tid til å være sammen med Camilla på ettermiddagen og kveldene. Samtidig er det for meg som spiller langt bedre, nå får jeg tid til å trene konsentrert, får tid til å hvile og pleie eventuelle skader på en bedre måte, sier Margunn Haugenes til Dagbladet, en av Norges 18 gulljenter fra OL.

Men, gullmedaljen legger også et ekstra press på Margunn.

- Jeg må også vise meg fram på en ny måte, det er motiverende. Når du kommer hit som nybakt OL-mester, så føler du at du må vise noe ekstra. De kjenner meg jo ikke som spiller, bare at jeg er OL-mester, sier Margunn da vi treffer henne nede på den regntunge treningsbanen en ettermiddag. Mannen Gaute er godt fornøyd med konas første møte med engelsk proffotball.

- Margunn har tilført en proff holdning og løpsstyrke. Hun har satt ny klubbrekord på fire kilometer, sier en stolt husbond.

Han har trenererfaring fra Bjørnar og Sandviken. En litt annerledes tilværelse for paret nå ettersom de også kan ta noen brassespark i glassmagasinet hos Harrods.

Eget kjøpekort

- Er eier Al Fayed ofte innom?

- Han har vært her et par ganger, men Al Fayed satser maksimalt på damelaget. Vi har utrolig gode rammebetingelser. Jeg tror vårt budsjett ikke er noe å skamme seg over sammenliknet med det en norsk toppserieklubb blant gutta i Norge har. Fulham damelag er ganske unikt i europeisk sammenheng, sier Gaute Haugenes. Ansatt som assistentmanager i klubben.

- Og så har dere eget varemagasin, det har ikke Eggen & trønderco.?

- Vi har ikke vært her lenge nok til å få noen fordeler, da må du ha vært i klubben i fire måneder. Da får du et kjøpekort som gir deg 25 prosent rabatt, sier Gaute, som sammen med kona Margunn og laget nylig var på Harrods. For å spise seg gode og julemett.

- Vi ble invitert ned på en julelunsj. Al Fayed gikk rundt til alle med en liten bonus, gavekort til bruk i butikken.

- Har han sagt hvorfor han satser på damefotball?

- Det var etter VM i USA at han bestemte seg for å satse 100 prosent, og det gjør han. Alt er lagt til rette her med treningsbaner, medisinsk hjelp og annet støtteapparat. Han er villig til egenhendig å satse på proffotball for jenter i Europa, han ser et voldsomt potensial, forteller assistentmanager Haugenes.

Tur i Portugal

Gaute sier det var en tur til Portugal som gjorde at han og Margunn nå har vært proffe i hyggelig Fulham-omgivelser siden 1. november.

- Vi var i Portugal på treningsleir. Jeg var ute og gikk med barnevogn, det er den beste måten å komme i kontakt med folk på, sier Gaute og smiler. Men, verken han, Margunn eller lille Camilla i vogna ante at en spasertur i Algarve skulle føre dem til Vest-London.

- Der nede traff jeg noen representanter fra Fulham som var på utkikk etter nye spillere. Vi kom i snakk og de likte tanken på å få en god spiller som Margunn og en topputdannet kvinnetrener i samme slengen, forteller Gaute.

Fulham er så langt denne sesongen suverene i 3.divisjon, jentene har vunnet de første 11 kampene.

- Målforskjellen er 110- 2. De som har vært her nede lenge mener vi allerede er et av Englands tre beste damelag. Arsenal er best, sier Gaute.

Norske lag

- Når dere er så suverene, hvordan greier dere å holde motivasjonen oppe?

- Det er en av de tingene vi terper på. Vi har forklart at det er på treningene, sammen med de andre spillerne, vi får den hardeste og beste motstanden. I begynnelsen var det ingen her som brukte leggskinn, men nå bruker nesten alle det. Det sier litt om trøkket på treningene. Vi skal få over noen norske kvinnelag for treningskamper, sier Gaute og Margunn.

Som feirer en tradisjonell proff jul. Hjemme i Pinnekjøtt-Norge. Sammen med Camilla, best med bleie under treet.

Ukeplan for Gaute, Margunn og Camilla

Mandag: FRI

Tirsdag: Trening 14.00-16.00

Onsdag: Trening 14.00-16.00

Torsdag: Trening 19.00-20.30

Fredag: To økter trening, 12.00-16.00

Lørdag: Trening 10.00-12.00

Søndag: Kamp

Camilla har proff barnevakt når mor og far bedriver ball. Hun sier til Dagbladet at hun er godt fornøyd.

Margunn Haugenes

Født: 25.01.70

Høyde: 171 cm

Vekt: 62 kg

Sivilstand: Gift med Gaute. Har en datter, Camilla (18 mnd).

Posisjon: Midtbane/spiss

Tidligere klubber: Eikefjord, Kaupanger, Asker, Sandviken, Bjørnar.

Ant. landskamper: 66

Mål på landslaget: 11

Debut på landslaget: 21.03.90 mot Finland

DA FULHAM MØTTE HENNE: For fire år siden giftet Margunn og Gaute seg. For 18 måneder siden kom Camilla til verden. Nå har fotballfamilien etablerer seg i Fulham i London. Margunn som spiller, Gaute som trener og Camilla som libero.