Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Proft, masete og forutsigbart

NRK vinner VM-kampen mot TV 2 18-16, hilsen Bakrommet uten VARdøger.

VINNER TV-KAMPEN: NRK og programleder Carina Olset vinner tv-kampen mot TV 2 i fotball-VM. Foto: Christian Roth Christensen
VINNER TV-KAMPEN: NRK og programleder Carina Olset vinner tv-kampen mot TV 2 i fotball-VM. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det heldigvis pause i VM. Vi kan dermed samle opp restene av en familie, venner og noen baklengs. Bakrommets meget subjektive anmelderkorps - en mann og kanskje en flaske Brigg - har sett alt fra Russland de første to ukene. Her er vår meget hardtslående dom over de norske kommentatorene live og i studio. Og, en ting til. Kanskje på tide å finne på noe annet enn det maset nede på Kontraskjæret eller? Må ikke, vet dere. Det holder å sitte i et studio, alt må ikke lages over samme lest som Allsang på Grensen. Fotball er ikke dårlige refrenger. I tillegg har ikke Bakrommet brukt en eneste kommafeil denne gangen om VMs nye SATAN, aka VAR. Tenk over det De!

VETERANER: TV 2s Petter Myhre og Øyvind Alsaker scorer høyt. Foto: TV 2
VETERANER: TV 2s Petter Myhre og Øyvind Alsaker scorer høyt. Foto: TV 2 Vis mer

TEAM TV 2

Øyvind Alsaker/Petter Myhre: Her har vi en dønn proff duo som viser at de følger så godt med i moderne fotball med at det nesten bikker over i fagprat for de få. Men, de kan sin fotball, fakta og er akkurat passe løse i snippen. Bakrommet liker Alsaker langt bedre i et VM enn da han kommenterer sin klubb, Liverpool. Myhre er jo stemmen fra garderobegulvet.

Kasper Wikestad/Brede Hangeland: Noen startet opp med å skrike seg så hese at til og med de slemmeste trekkfuglene holdt seg for øra. Han het Kasper. Nå har Wikestad dempet seg noe, og han har en sindighet ved sin side. Hangeland er lun, klok, litt rocka og han har utviklet en god britisk undertonehumor som likes. Litt vel hektisk fortsatt Kasper.

Marius Skjelbæk/Jesper Mathisen: Duoen fra helvete! Nei da, de gjør sitt aller beste og vi kan like det også i små doser. Skjelbæk maser fortsatt litt mye noen ganger, men det gjør jaggu meg også

Jesper fra Sørlandet. Han er også for glad i VAR og for mye som skal sies og menes om hele tida. Støy. Må på treningsleir.

TV2-studio (Julie Strømsvåg, Erik Thorstvedt, Simen Stamsø Møller): Julie kan dette med å lede livesendinger. Proff journalist som våger å gå på verbale løp. Bravo. Erik Thorstvedt er jo fortsatt en trygg sisteskanse, men en målvakt kan selvsagt ikke så mye om det som skjer ute på bana, men ettersom han voktet Norges mål lar vi han slippe unna med mye tøv. Stamsø Møller er litt benkesliter i dette formatet, litt for lite egenart. Må jobbe med sistetouchen. Pen på håret.

TV2 TOTALT: 16

TERNINGKAST 4: TV 2s VM-studio får terningkast 4. Her ved programleder Julie Strømsvåg. Foto: Bjørn Langsem
TERNINGKAST 4: TV 2s VM-studio får terningkast 4. Her ved programleder Julie Strømsvåg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

TEAM NRK:

Egil Drillo Olsen/Andreas Stabrun Smith: Drillo er i en helt egen klasse som ekspert. Han er nesten like sta nå som da han trente Norge med suksess. Han kunne spart seg for å disse Åge Hareide etter den siste kampen, og vi veit akkurat hva han mener om både jålefotball, bølgen og de som liker å kjæle med ballen, men greit nok. Det er Drillo. Hans makker er flytende flink og klarer å være en sober motvekt mot Østfolds stabukk.

Christian Nilssen/Lise Klaveness: Tenk at det i 2018 finnes folk som liker fotball og som følger med og som bedriver hets fordi en som kommenterer er kvinne. Pokker heller. Nilssen og Klaveness utfyller hverandre utmerket og det er ingen tvil om hvem som har mest peiling på fotballens iboende galskap og storhet. Lise har stort sett riktig touch, mens Nilssen vil veldig mye.

Radio: Olav Traaen og Thomas Lerdahl med sidekicks: Disse har vi hørt på tidvis, det må sies. Men, vi har jo lang fartstid med å lytte og noen ganger nesten skru av når Traaen tar av, men han skal ha for at han lager hele album med bilder. Store bilder av lite også. Fotball på radio er jo en gammel klassiker. Om noen år er det kanskje helt borte? Lerdahl har fotballkunnskap og solid kommentatorerfaring, men det er forskjell på ski og ball.

NRK-studio (Carina Olset, Carl-Erik Torp, Aleksander Schau): Carina leder dette NRK-teamet på en lekende lett og kunnskapsrik måte. Latter som smitter og stiller relevante spørsmål, men kan også virre seg litt bort. Herr Torp kommer inn fra sidelinja og trenger tid for å ikke bli de nye Kalle Løken. Herr Schau mestrer nesten enhver studiosituasjon, men han blir nok til tider vel metaforisk tung på labben og det blir ofte litt for voldsomt med anekdotisk fotballføleri. Men bevares! Litt som Bakrommet på det verste (terning 2 til oss)

NRK TOTALT: 18

DOKUMENTAR: Det var meningen at VM i 1998 skulle bli Ronaldos store øyeblikk, men et uventet anfall knuste både hans og Brasils drømmer. Fire år seinere returnerer han til den største scenen i fotball for å få revansj. O Fenomeno og de som står ham nærmest tar oss gjennom eventyravslutningen. Video: FourFourTwo Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!