Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Programmet som kan stoppe sjokklaget:- Tre ting taler for at de ikke sprekker

Leicester går inn i knalltøft kampprogram med vanvittig selvtillit.

 VANVITTIG DUO:  Den offensive duoen Jamie Vardy (t.h) og  Riyad Mahrez har herjet med motstanderne i Premier League. De to har  scoret mer eller like mange mål som 16 av Premier Leagues tjue lag. Foto: NTB Scanpix
VANVITTIG DUO: Den offensive duoen Jamie Vardy (t.h) og Riyad Mahrez har herjet med motstanderne i Premier League. De to har scoret mer eller like mange mål som 16 av Premier Leagues tjue lag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): «We're gonna win the league. Now you gotta believe».

Leicester-supporternes rop runget over King Power Stadium i går kveld og overdøvet Chelsea-supporternes påminnelse om at de faktisk er de regjerende mesterne.

Et surrealistisk øyeblikk.

Men er det på tide å tro på Leicester-supporterne? Har de muligheten til å vinne ligaen?

Tøft kampprogram Fram til februar får vi virkelig se hva revene har å by på. Nå venter tøffe kamper på rekke og rad. Det er bare toppkamper før jul, før en ny runde med Premier Leagues ypperste venter etter et pusterom i midten av januar (se faktaboks).

Leicester har allerede vist at de kan yppe seg mot de aller beste.  Selv om de fikk gjennomgå av Arsenal (tapte 5-2), har de tatt med seg fire poeng fra møtene mot Manchester United og Chelsea.

Selv tar Leicester-manager Claudio Ranieri oppstyret med knusende ro (i hvert fall utad).  Italieneren lot seg ikke affisere av nok en skalp da han i går rolig som skjæra på tunet uttalte at 40 poeng er målet:

- Vi vil ha fem poeng til. Du ler, men jeg gjør ikke det.  La oss nå 40 poeng, så skal jeg se på nye mål. Vi er inne i en magisk tid. Jeg vil ikke våkne opp, jeg vil fortsette å drømme sammen med fansen. Derfor må vi jobbe hardt,sa han i et intervju vist på TV 2.

Alfa og omega for å henge med i toppen er at lagets to offensive genier - Jamie Vardy og Riyad Mahrez holder seg både skadefrie, i form og ikke minst i klubben.

Det siste skal ikke et problem hevder manageren:

- Ingen kan kjøpe dem i januar. De har ikke en prislapp, og ingen har nok penger til å kjøpe dem, sier Ranieri til BBC om de to spillerne som kom til klubben for under 20 millioner norske kroner. 

Tror de holder ut Men ekspertene bryr seg ikke om Ranieris mål om 40 poeng. De tror Leicester kan stå løpet ut:

- Alle, også jeg, har ventet på sprekken. Men tre ting taler for at det ikke skjer. 1) De spiller totalt uten press og får med det en enorm energi i laget. 2) De spiller ikke i Europa og har derfor mye mindre belastning enn konkurrentene. 3) De har et fantastisk balansert lag med matchvinnere i begge ender av banen, sier C More og Aftenposten-ekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Han er enig i at den neste perioden blir helt avgjørende og kommer til å avsløre hva som bor i mannskapet:

- Den neste perioden er «make or break.»  Nå kommer det ene periode hvor de tøffeste motstanderne ikke spiller i Europa, og fordi storkampene kommer tett.  Men slik de spiller nå tror jeg de tar en del poeng og henger med i teten helt inn, sier Tjærnås.

TV 2s kommentator Per-Jarle Heggelund mener Leicester nå vist at de kan kjempe helt i toppen av Premier League:

- Absolutt. Fordi de spiller på flere strenger. Det er ikke bare kontringsfotball. De har vist at de kan styre kamper, og Ranieri er en taktisk kameleon som behersker alle elementer. Det er et vanvittig godt fotballag, og det tror jeg folk har skjønt. Jeg tenker på Verona i 1985, som vant ligaen og som er det største sjokket i den moderne fotballhistorien, sier Per-Jarle Heggelund.

- Hvor viktig blir de nærmeste kampene?

- Det er klart når du skal møte topplag må du vinne kampene internt. Men Leicester har vist at de kan spille mot hvem som helst. Den flytsonen og medvinden, sulten og publikum i ryggen. Jeg ser ikke noe grunn til at dette skal bli et problem, sier Heggelund.

Sky Sport skriver i dag at det er 97 prosent sannsynlig at Leicester minst når Champions League-plass. Det baserer de på lag som har hatt 35 poeng etter 16 kampene tidligere i Premier League-æraen.

image: Programmet som kan stoppe sjokklaget:- Tre ting taler for at de ikke sprekker
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media