Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prokop gir seg som trener etter spillertakling

69-åringen oppsøker psykolog.

|||
• Dagbladet i går: Derfor ville ikke det norske trenerparet gi straffekast

Trenerlegenden Gunnar Prokop gir seg som trener i Hypo Niederösterreich. Prokop fortsetter som manager i klubben.

Det skriver 69-åringen i en pressemelding på håndballklubbens hjemmeside, der han også legger til at han vil oppsøke psykologhjelp etter episoden på banen torsdag.

Han kroppstaklet en spiller ute på banen og hindret en kontring og et mulig avgjørende bortemål. For det mottok han det røde kortet i en mesterligakamp mellom Hypo og franske Metz.

Prokop skriver i pressemeldingen at han fortsatt mener det var dommerne som gjorde feil, da de ikke blåste av spillet for det treneren mener var en takling på en Hypo-spiller.

Utilgivelig
- Men jeg ønsker ikke å legge skjul på at min reaksjon var utilgivelig i de siste sekundene av Champions League-kampen mot Metz, skriver veteranen.

Prokop, som har vært «Mr. Håndball» i Østerrike i en årrekke, er en trenertype som mer enn en gang har vært ute i hardt vær, også i det siste. Denne gangen risikerer han en hard straff for en særdeles usportslig episode for fire dager siden.Det europeiske håndballforbundet (EHF) er ventet å komme med sin straffereaksjon mot Prokop i løpet av denne uken.

Lo etter taklingen
Trenerlegenden sier at hele situasjonen var en kortslutning fra hans side.

- At jeg tilsynelatende lo i ettertid, var et slags flaut smil som den skyldige gir når han vet at han har gjort noe galt. Det rettferdiggjør ikke oppførselsen, skriver Prokop.

Den norske målvakten Terese Pedersen, som tirsdag ble tatt ut i VM-troppen, spiller for Hypo.

(NTB-DPA/Dagbladet)

LO ETTER TAKLINGEN: Prokop skriver at han smilte fordi han visste han var skyldig.
LO ETTER TAKLINGEN: Prokop skriver at han smilte fordi han visste han var skyldig. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media