- Prosentregning er jeg ikke god på, men jeg sliter

Eggen satser likevel på at 70 prosent Roar Strand holder.

40 ÅR, 70 PROSENT: RBK-veteran Roar Strand oser av europeisk erfaring, det kan komme godt med mot Bayer Leverkusen, full form eller ikke. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
40 ÅR, 70 PROSENT: RBK-veteran Roar Strand oser av europeisk erfaring, det kan komme godt med mot Bayer Leverkusen, full form eller ikke. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

||| • Følg Bayer Leverkusen - Rosenborg i studio kl. 19!

LEVERKUSEN (Dagbladet): Det er to skadeskutte mannskap som møter hverandre på Rhinens høyre side i kveld, og Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er klar på at han ikke kunne velge fra ferskvaredisken da han tok ut laget i går.

Steffen Iversen og Rade Prica trener fortsatt ikke fullt, men begge starter på topp dersom ikke noe går veldig galt.

Anthony Annan friskmeldte seg selv så vidt i går, og på den sentrale midtbanen får han med seg Roar Strand, 40 år, som Eggen sier følgende om:

- Roar har kommet sånn noenlunde i form. Han er bare på 70 prosent.

Strand innrømmer at han er et stykke unna den beste fysiske formen.

- Prosentregning er jeg ikke så god på, men jeg sliter fortsatt med bihuler og tetthet i brystet. Det har jeg slitt med siden 15. mars, sier han til Dagbladet.

Uenig med Eggen
70 prosent må altså holde. Og Roar Strand skal igjen brukes i den litt mer offensive rollen på midten, mellom Annan og de to spissene, en rolle Nils Arne Eggen beskrev som litt uvant for veteranen.

Etter snart 40 år med ball i beina er det imidlertid lite som føles uvant for Strand.

- Jeg blir vel en av de to på den sentrale midtbanen, og der har jeg jo spilt en del før, så så uvant er det vel ikke. I de siste kampene i Norge har jeg jo ligget der mellom spissene og midten. Denne gangen må jeg kanskje tenke litt mer defensivt ettrsom vi er på bortebane, men jeg vil ikke kalle det uvant, sier Strand.

VIKTIG DUO: Nils Arne Eggen foran de to sentrale på midten, Strand og Anthony Annan. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
VIKTIG DUO: Nils Arne Eggen foran de to sentrale på midten, Strand og Anthony Annan. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

Han er den eneste i kveldens Rosenborg-tropp som var med da Nils Arne Eggen hadde en av sine største kvelder i Europa, i Dortmund i 1997, men Strand synes det er vanskelig å konkludere som sjefen med at mulighetene for en gjentakelse av den prestasjonen er små.

- Jeg vet ikke helt, jeg vet ikke hvor gode Leverkusen er, og jeg vet ikke helt hvor gode vi er. Vi får se. Tysk fotball er bra fotball, og vi må være på vårt beste for å få med noe herfra, sier han til Dagbladet.

Lavhastighetstog
Nils Arne Eggen fastslo i går at det beste neppe er godt nok, at Rosenborg trolig må prestere over evne for å vinne borte mot Bayer Leverkusen.

Men etter å ha sett motstanderens kamp mot Moas Hannover i helga, har han også sett svakheter hos tyskerne, spesielt med farten i midtforsvaret.

- Konan Ya suste jo forbi dem. Det så ut som togene gikk hver sin vei, vet du, sier Eggen, og skulle ønske han hadde flere med samme hurtighet.

 - Nå har vi Michael Jamtfall, men jeg skulle ønske vi hadde flere typer som ham. Han kommer rett fra førstedivisjon, så vi får ha ham litt i bakhånd, sier RBK-sjefen.

Rosenborg: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Roar Strand - Steffen Iversen - Rade Prica.