Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjærs største og viktigste seier

Prosjekt-Solskjær lever i beste velgående

Ole Gunnar Solskjærs United-prosjekt trengte et real spark bak for å slippe å møte City med kniven på strupen. Det fikk to av Marcus Rashford.

EN STOR KVELD: Manchester United var gode, Manchester United vant fortjent og Old Trafford kunne ikke vært mer fornøyd. Ole Gunnar Solskjærs jobb er ikke truet. Han skal ingen steder.
EN STOR KVELD: Manchester United var gode, Manchester United vant fortjent og Old Trafford kunne ikke vært mer fornøyd. Ole Gunnar Solskjærs jobb er ikke truet. Han skal ingen steder. Vis mer
  • Manchester United-Tottenham 2–1 (1–1)

MANCHESTER (Dagbladet): Enkelte ting her i livet er aldri til å ta feil av. Stemning på en fotballarena er en slik ting. Den er selve barometeret på tilstanden i en fotballklubb.

Den forteller alt om tingenes tilstand.

MÅLT UT FRA støynivået og de gjentatte crescendoene Marcus Rashford med gode venner skapte på Old Trafford denne første onsdagen i desember, er det ingen fare med Manchester United. Eller Ole Gunnar Solskjær.

Den norske manageren skal ingen steder.

Brølet ved kampslutt, og sangen da spillerne takket tribunene – Olé, Olé. Olé, Olé – forteller alt om det.

RYKTENE OM PROSJEKTETS dødsleie er betydelig overdrevet. Det lever i beste velgående. Skjørt ja, det svinger for mye. Men fortsatt lang unna å bli vurdert som mislykket. Og da tenker jeg ikke bare på gleden over den helt nødvendige seieren over Tottenham, jeg tenker like mye på fotballen, flyten, angrepslysten og den nesten totale dominansen.

Det er den typen fotball Ole Gunnar Solskjær ønsker Manchester United skal spille.

Det er den typen fotball som tenner håp om bedre dager

DET ER GJERNE når du minst venter det du får det. Manchester United på sitt beste. Når det i tillegg kommer mot José Mourinho er det enda bedre. Og hadde Manchester United vært det Manchester United en gang var, et tvers igjennom solid fotballag breddfullt av selvtillit, ville Tottenham blitt maltraktert på Old Trafford.

Isteden ble det spennende fordi en ettmålsledelse alltid bærer med seg spenning.

DE SA DET bare var en kamp til, en av 38 i Premier League-sesongen, med tre poeng i premie som i alle de andre. Men det var ikke det. Det var veldig mye mer. Det var som om det siste året med Manchester United var presset inn 90 minutter fotball. Og du så det på Ole Gunnar Solskjær selv om gode miner alltid gjøres til slett spill

Resultatet betydde veldig mye mer for han enn José Mourinho.

JOSÉ MOURINHO VILLE selvfølgelig gjerne vinne første gangen tilbake på Old Trafford, det er jobben hans å vinne fotballkamper. Men han måtte ingenting. Seier, uavgjort eller tap – den neste uka til Tottenhams nye manager ville ikke bli annerledes uansett resultatet denne kvelden. Men for Ole Gunnar Solskjær var dette en enda større greie enn normalt, for Manchester Uniteds stadig mer kritiserte norske manager – alt fordi det som skjedde i slutten av forrige sesong legges på toppen av det som ikke har virket denne sesongen, hvilket betyr at dårlig i hvert fall ikke er blitt noe bedre – var dette en ekstremt viktig kamp.

Kanskje den største siden han fikk jobben 18. desember i fjor.

Han måtte bare ha et resultat.

For ikke å bli vist enda dårligere enn han som fikk sparken.

FØR JOSE MOURINHO hadde ingen United-manager vunnet et trofé i sin første sesong i klubben. Portugiseren vant to – ligacupen og Europa League i 2017. I den andre sesongen ble han to i ligaen, 19 poeng bak Manchester City. Så det var ikke først og fremst resultatene høsten 2018 som felte The Special One på Old Trafford, det var alt han sa og gjorde – det selvrettferdige selvforsvaret, den konstante sutringa og sytinga – som fikk Manchester United til å se seg om etter en manager hvis selvbilde ikke kastet lange skygger over klubblogoen Sir Alex Ferguson har gjort til et av idrettsverdenens største merkevarer.

Av en eller annen merkelig grunn valgte de en trener med erfaring fra norsk eliteserie og åtte mislykkede måneder i Cardiff.

MANCHESTER UNITED VILLE finne seg sjæl da de ga Ole Gunnar Solskjær jobben. De leter fortsatt. Det er fortsatt veldig mye som ikke stemmer i dette fotballaget. Det er veldig mye som mangler. Men fordi de valgte som de gjorde, og av mange forskjellige årsaker kjøpte det Ole Gunnar Solskjær hadde å selge, er jeg blant dem som lenge har ment at har bestemt seg for å gi sin fjerde manager på seks år en mulighet til å vise ideene i praksis.

At han får denne sesongen, og de to neste overgangsvinduene pluss en høst til.

Uansett.

I KVELD ER Ole Gunnar Solskjær en lettet mann. Alle på den røde sida av Manchester deler den lettelsen. Men i morgen (torsdag) må ny sult skapes, lørdag venter Manchester City i den andre enden av byen.

Det blir lettere dra dit etter 2–1 over Tottenham.

Etter 2–1 over Tottenham går det an å tro på poeng også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media