Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prostituerte jages fra Londons gater

Foran sommer-OL.

DÅRLIGE TIDER: I London markedsfører mange prostituerte seg med flygeblader («tart cards»). Politiets aksjoner mot bordeller går hardt ut over bransjen nå foran sommer-OL. Foto: JOHN D. MCHUGH / AFP / NTB SCANPIX
DÅRLIGE TIDER: I London markedsfører mange prostituerte seg med flygeblader («tart cards»). Politiets aksjoner mot bordeller går hardt ut over bransjen nå foran sommer-OL. Foto: JOHN D. MCHUGH / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Årets sommer-OL vil gi gode inntekter til mange briter - men neppe til de prostituerte. De klager over at de blir feid vekk fra arrangørbyen Londons gater.

Politiet i Newham, en nedslitt kommune øst i byen som huser hovedarenaen for lekene, har i løpet av vel halvannet år stengt rundt 80 bordeller. Dermed er området blitt pynteligere, men det gjør ikke nødvendigvis tilværelsen tryggere for de prostituerte selv.

- Enkelte av kvinnene som selger seksuelle tjenester, har opplevd stengning av så mange bordeller at de nå arbeider på gata. Og det er et mye mindre trygt sted, sier Georgia Perry i Open Doors, et statlig støtteprogram for prostituerte.

Store inntekter Statsminister David Cameron anslår at to millioner mennesker flere enn vanlig vil besøke London i tiden 27. juli til 3. august. Inntektene fra lekene beregnes til 13 milliarder pund eller 123,5 milliarder kroner over en periode på fire år.

Men for de prostituerte blir det neppe gylne tider. Prostitusjon er ikke forbudt i Storbritannia, men det er ikke lov å drive bordeller, og det er heller ikke lov for horekunder å drive såkalt kerb crawling - å kjøre langsomt langs fortauer for å plukke opp prostituerte.

Stor-Londons borgermester Boris Johnson gir sin fulle støtte til opprenskningen.

- Vi er fast bestemt på å slå ned på prostitusjon og annen menneskehandel foran de olympiske lekene, heter det i en uttalelse på hans nettsider.

«Normal virksomhet» London-politiet vil ikke bekrefte at razziaene mot bordellene det siste halvannet året har hatt tilknytning til OL.

- Våre virksomhet rettet mot prostitusjon er ledd i politiets normale virksomhet, sier en talskvinne ved hovedkvarteret Scotland Yard.

Hun vil heller ikke oppgi noe tall på bordeller som er stengt. Men organisasjoner som gir hjelp til de prostituerte, har merket seg en oppgang i tallet på pågrepne som anklages for å ha tilbudt seksuelle tjenester mot betaling.

Kritikere tror ikke det hjelper stort å stenge bordellene og jage de prostituerte bort fra gatene. Prostitusjonen vil bare flytte seg til andre steder der det ikke fins folk eller lokaler som tilbyr hjelp, sier Georgia Perry i Open Doors.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media