Skiskytter-VM:

Protest-drama

Det oppsto dramatikk da Tarjei Bø skulle inn til sin andre skyting på søndagens fellesstart.

DRAMA: Tarjei Bø var innblandet i dramatikk på standplass på søndagens fellesstart. Video: NRK/Andreas Særsland. Reporter: Sindre Lie Vis mer
Publisert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): På VMs siste dag sikret Sturla Holm Lægreid seg tittelen som årets VM-konge, men etter løpet var det en annen nordmann som også fikk mye oppmerksomhet.

Inn på den andre skytingen oppsto det dramatikk. Tarjei Bø skulle gå inn på matta, men det hadde også en ukrainsk løper planer om. For å unngå kollisjon valgte Bø å gå en omvei for å finne en annen blink. 32-åringen fra Stryn fikk beskjed av en norsk sekundant om å gå inn til skive sju, men det skulle vise seg å være en feilgitt beskjed.

Tarjei Bø forklarer situasjonen slik:

- Jeg og ukraineren sikter oss inn på samme matte, men jeg skjønte jo fort at dette ikke går, så for at vi ikke skulle slåss med hverandre, så finner jeg en annen matte. Jeg prøver å ha is i magen, og kanskje få igjen de sekundene etter løpet, men det var lettere sagt enn gjort, sier Bø, før han fortsetter.

- Reglene er egentlig at utøverne skal flette seg inn annenhver. Det kan være litt utfordrende på en fellesstart. Vi ligger tettere enn avstanden mellom mattene, det blir vanskelig og alltid vite hvor du skal legge deg, opplyser Bø til Dagbladet.

Etter løpet la Norge inn en protest, som seinere skulle vise seg å bli avvist.

- Per Arne Botnan og Sigried Mazet har lagt inn protest etter det som skjedde inn til andre liggende til Tarjei. Siegfried så det, og Tarjei følte at han ble hindret på vei inn. Det var vel en ukrainer som var bak han, men som kom inn foran han, sa Egil Kristiansen til Dagbladet før protesten ble avvist.

Tarjei Bø har hatt et varierende mesterskap i Pokljuka. På søndagens fellesstart ble 32-åringen nummer seks. På sprinten ble han nummer ni, mens han på jaktstarten endte på en 14.- plass.

Med seks bom på normalen, endte han på en 70.- plass. Over sju minutter bak Holm Lægreid som vant. Bø gikk den andre etappen på stafetten som endte med norsk gull. På sin etappe måtte han bruke tre ekstraskudd. Det var også flest blant de norske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer