Skiskytter-VM:

Protest-drama

Det oppsto dramatikk da Tarjei Bø skulle inn til sin andre skyting på søndagens fellesstart.

DRAMA: Tarjei Bø var innblandet i dramatikk på standplass på søndagens fellesstart. Video: NRK/Andreas Særsland. Reporter: Sindre Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): På VMs siste dag sikret Sturla Holm Lægreid seg tittelen som årets VM-konge, men etter løpet var det en annen nordmann som også fikk mye oppmerksomhet.

Inn på den andre skytingen oppsto det dramatikk. Tarjei Bø skulle gå inn på matta, men det hadde også en ukrainsk løper planer om. For å unngå kollisjon valgte Bø å gå en omvei for å finne en annen blink. 32-åringen fra Stryn fikk beskjed av en norsk sekundant om å gå inn til skive sju, men det skulle vise seg å være en feilgitt beskjed.

Tarjei Bø forklarer situasjonen slik:

- Jeg og ukraineren sikter oss inn på samme matte, men jeg skjønte jo fort at dette ikke går, så for at vi ikke skulle slåss med hverandre, så finner jeg en annen matte. Jeg prøver å ha is i magen, og kanskje få igjen de sekundene etter løpet, men det var lettere sagt enn gjort, sier Bø, før han fortsetter.

- Reglene er egentlig at utøverne skal flette seg inn annenhver. Det kan være litt utfordrende på en fellesstart. Vi ligger tettere enn avstanden mellom mattene, det blir vanskelig og alltid vite hvor du skal legge deg, opplyser Bø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer