Protest mot Formel 1

SYDNEY (NTB-AFP): Arrangørene av Australias Grand Prix har protestert mot at David Coulthard lot lagkameraten Mika Häkkinen vinne sesongens første Grand Prix-løp i Formel 1 i går. To runder før mål slapp Coulthard finnen foran seg, men de to lagkameratene sa etter løpet at den kontroversielle avslutningen bygde på «et gentlemans agreement».

Presidenten i Grand Prix-komiteen i Australia, Ron Walker, sa i dag at han har sendt en offisiell protest til Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

- På vegne av arrangørene har jeg fakset et protestbrev til FIA, sa han på en improvisert pressekonferanse i dag.

- Det er ikke min oppgave å foreslå eventuell straff på noen som helst måte, men vi bør få full klarhet i det som skjedde, sa han.

Skeptiske

Flere aviser var i dag svært skeptiske til det som skjedde. «Komisk», skrev Daily Telegraph, og avisen fortsatte med å slå fast at lagkameratene Coulthard og Häkkinen hadde laget sine egne Grand Prix-regler.

Sydney Morning Herald skrev at det måtte skyldes en trykkfeil at programmet beskrev Australias Grand Prix som en konkurranse.

Andre aviser skrev at de synes synd på publikummerne som hadde betalt penger for å se den pinlige avslutningen av løpet.

De to kjørerne sa de var blitt enige om at den som var først rundt første sving skulle vinne løpet. Coulthard sa også at han fikk beskjed om å la finnen vinne, fordi Häkkinen feilaktig var blitt bedt om å kjøre inn i depoet mot slutten av løpet.

(NTB)

TØFFE MINNER:For Mika Häkkinen ble det umulig å holde tårene tilbake da han hørte nasjonalsangen etter seieren i Melbourne.