Protest-oppsigelser mot Tore Strømøy

Motstand mot Anja-planer i Byåsen.

(Dagbladet.no): Legen, fysioterapeuten og oppmannen til Byåsens elitelag i håndball har sagt opp sine kontrakter, skriver Adresseavisen.

Oppmann Frode Bjerkan bekrefter overfor Adressa at det er klubbens ledelse, anført av daglig leder Per Jørgensen og styreformann Tore Strømøy, som er grunnen til at han nå har besluttet å trekke seg fra rollen i støtteapparatet.

Jørgensen og Strømøy har ikke lagt skjul på at de ønsker kontroversielle Anja Andersen som trener. Jørgensen skal ha samtaler med Andersen i Danmark denne uka.

Forstår ikke Anja-snakket

Nåværende trener Valeri Putans har kontrakt med klubben ut 2007. Frode Bjerkan bekrefter at stridens kjerne er behandlingen av Putans.

- Ja. Jeg skjønner ikke hvorfor dette snakket om trenerbytte og Anja Andersen er kommet opp. Hvorfor skal Valeri skiftes ut med de resultatene han kan vise til som Byåsen-trener? Han er også ønsket av samtlige spillere, sier Bjerkan.

Fysioterapeut Arnhild Skjøldberg og lege Torbjørn Øien leverte oppsigelser til styret i slutten av februar. De har vært i klubben i henholdsvis ni og tretten år, men ønsker ikke å kommentere oppsigelsene utover å bekrefte dem.

Vollvik-millioner

SATSER STORT: Byåsen vil frata Larvik posisjonen som Norges beste håndballag. Her er Byåsens daglige leder Per Jørgensen (t.v.), investor Idar Vollvik og styreformann Tore Strømøy. Foto: Scanpix
SATSER STORT: Byåsen vil frata Larvik posisjonen som Norges beste håndballag. Her er Byåsens daglige leder Per Jørgensen (t.v.), investor Idar Vollvik og styreformann Tore Strømøy. Foto: Scanpix Vis mer

I midten av mars fikk Byåsen en million kroner av Idar Vollvik, i tillegg til en million i aksjer.

Sist uke varslet Byåsen at de ønsker seg tre Larvik-spillere, blant annet landslagets Elisabeth Hilmo. 

Jørgensen fortalte samtidig at Vollvik-avtalen innebærer at det kan utløses flere midler til spillerkjøp dersom klubben og investoren «finner det interessant».

DAGENS TRENER: Byåsen-trener Valeri Putans (t.h.) i aksjon i august i fjor.
ØNSKET AV LEDELSEN: Byåsen-leder Per Jørgensen skal ha møte med Anja Andersen i Danmark denne uka.