Protesten vekker oppsikt

Formel 1-sjåføren Kevin Magnussen viste først støtte til Black Lives Matter-bevegelsen, men nå har dansken snudd.

STÅR: Kevin Magnussen (fremst av de stående) sier han ikke vil assosieres med Black Lives Matter-bevegelsen lenger. Foto: AP Photo/Frank Augstein,Pool
STÅR: Kevin Magnussen (fremst av de stående) sier han ikke vil assosieres med Black Lives Matter-bevegelsen lenger. Foto: AP Photo/Frank Augstein,Pool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tilnærmet samlet idrettsverden har vist sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen ved å knele før konkurransestart. Så også i formel 1, men i motsetning til de fleste andre idrettsutøvere har ikke alle sjåførene ønsket protesten like velkommen.

I sesongens tre første løp valgte seks sjåfører å bli stående under markeringen. Alle opprettholdt at de var i mot rasisme, men ønsket av forskjellige, personlige grunner ikke å knele.

Den danske sjåføren Kevin Magnussen var blant stjernene som valgte å knele, men før forrige helgs British Grand Prix skiftet dansken standpunkt. Nå ble han stående sammen med sine seks ikke-knelende kollegaer.

Og nå forklarer Magnussen hvorfor:

- For meg er det viktig at jeg sender et signal om å stoppe rasisme. Men jeg vil ikke støtte en bestemt organisasjon som BLM (Black Lives Matter red. anm.). Den vil jeg ikke assosieres med. Men jeg fortsetter med å støtte kampen mot rasisme - det gjør alle førerne, og det er fint formel 1 støtter opp om det, sier Magnussen ifølge danske BT.

Vekker oppsikt

Men innad i formel 1-miljøet vekker Magnussens endring oppsikt. Lewis Hamilton som er frontfigur for formel 1s kampanje mot rasisme er skuffet over den manglende støtten hans kollegaer viser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer