Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Protesterer mot dommeren etter å ha rykket ned på dramatisk vis

- Det var dommerne som sørget for at vi rykket ned.

GLADE: TM Tønder, som vant den omstridte kampen mot Nordjsælland, jublet etter seieren. Nå leverer Nordsjælland protest. Foto: NTB Scanpix
GLADE: TM Tønder, som vant den omstridte kampen mot Nordjsælland, jublet etter seieren. Nå leverer Nordsjælland protest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordsjælland har levert protest etter at laget på dramatisk vis rykket ned fra dansk eliteserie i håndball. Årsaken er en feil dommeravgjørelse.

- Vi sender en protest. Jeg håper det kan resultere i en ny kamp slik at vi kan kjempe om eliteserieplassen på ærlig vis. Når vi ser hvordan folk flest reagerer, føler jeg at vi kan ha noe å hente, sier Nordsjælland-formann Jørgen Simonsen til BT.

- Det var dommerne som sørget for at vi rykket ned.

Sluttsekundene i kvalifiseringskampen mot Tønder er stridens kjerne. Nordsjælland hadde ballen, men dommerne blåste av laget for passivt spill. Lagets keeper Kristian Pedersen kastet vekk ballen i sinne, og det ble straffet med rødt kort og straffekast til Tønder.

Straffekastet i siste sekund ble omsatt i målet som sendte Nordsjælland ned til 1. divisjon.

Årsaken til Nordsjællands protest er at dommerne i strid med instruksen blåste for passivt spill uten først å ha varslet det ved å holde en arm i været.

- Det er ikke brudd på spillereglene, men det er i våre øyne en feilvurdering av dommerne å blåse direkte passivt spill, sier dommersjef Bjarne Munk Jensen i Danmarks håndballforbund til BT.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart