GLADE: TM Tønder, som vant den omstridte kampen mot Nordjsælland, jublet etter seieren. Nå leverer Nordsjælland protest. Foto: NTB Scanpix
GLADE: TM Tønder, som vant den omstridte kampen mot Nordjsælland, jublet etter seieren. Nå leverer Nordsjælland protest. Foto: NTB ScanpixVis mer

Protesterer mot dommeren etter å ha rykket ned på dramatisk vis

- Det var dommerne som sørget for at vi rykket ned.

Nordsjælland har levert protest etter at laget på dramatisk vis rykket ned fra dansk eliteserie i håndball. Årsaken er en feil dommeravgjørelse.

- Vi sender en protest. Jeg håper det kan resultere i en ny kamp slik at vi kan kjempe om eliteserieplassen på ærlig vis. Når vi ser hvordan folk flest reagerer, føler jeg at vi kan ha noe å hente, sier Nordsjælland-formann Jørgen Simonsen til BT.

- Det var dommerne som sørget for at vi rykket ned.

Sluttsekundene i kvalifiseringskampen mot Tønder er stridens kjerne. Nordsjælland hadde ballen, men dommerne blåste av laget for passivt spill. Lagets keeper Kristian Pedersen kastet vekk ballen i sinne, og det ble straffet med rødt kort og straffekast til Tønder.

Straffekastet i siste sekund ble omsatt i målet som sendte Nordsjælland ned til 1. divisjon.

Årsaken til Nordsjællands protest er at dommerne i strid med instruksen blåste for passivt spill uten først å ha varslet det ved å holde en arm i været.

- Det er ikke brudd på spillereglene, men det er i våre øyne en feilvurdering av dommerne å blåse direkte passivt spill, sier dommersjef Bjarne Munk Jensen i Danmarks håndballforbund til BT.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram